Over ons
Headerfoto jaarverslag 2023

Over ons

Royal FloraHolland is de grootste internationale sierteeltmarkplaats van bloemen en planten: een vereniging van kwekers met een bedrijf.

Bloemen en planten maken onze wereld groener. Ze kleuren onze huizen, tuinen en buurten en vergroenen onze steden. Een groene omgeving maakt mensen gelukkig en het werkt stressverlagend. Onze coöperatie is een twee-eenheid: we zijn een vereniging én een bedrijf. We hebben twee doelen: een gezonde en aantrekkelijke coöperatie voor onze leden zijn en blijven én bouwen aan het grootste internationale B2B platform binnen de sierteeltsector. Duurzaamheid is hierbij een belangrijk fundament. Door bundeling van kennis en kracht bereiken we duurzaam succes, internationale groei en versterken we de coöperatie. Om voorop te blijven lopen, nu en in de toekomst.
De coöperatie

Wij zijn een coöperatie, een vereniging van kwekers met een eigen bedrijf. Met gemiddeld 100.000 transacties per dag, een jaaromzet van ruim 5 miljard euro en ongeveer 3.000 leden uit Europa, Afrika en Azië én kopers uit vele landen zijn we leidend in de sierteeltsector. Door onze kennis en kracht te bundelen bereiken we duurzaam succes en internationale groei. Zo versterken we de coöperatie.

Strategie

In de strategie komen onze coöperatieve strategie (van de vereniging) en de bedrijfsstrategie samen. Deze twee strategieën samen versterken onze doelen én ambitie van het Royal FloraHolland platform. Een dubbelzijdig platform met het digitale platform, Floriday, en het logistieke platform. Zo werken we slim en efficiënt en zorgen we voor meer vraag en aanbod van bloemen en planten. Wij zetten ons actief in voor de verdere verduurzaming van onze coöperatie en de sector

Duurzaamheid

Voor Royal FloraHolland is duurzaamheid een belangrijk fundament. Wij zetten ons actief in voor verdere verduurzaming van onze coöperatie. We willen hier een leidende rol in spelen. Ook stimuleren we meer duurzaamheid onder onze kwekers en in de sierteeltketen in het algemeen. Consumenten vragen om meer transparantie in de keten en de wetgeving stelt steeds meer eisen, waardoor aantoonbare transparantie op duurzaamheid essentieel is.

Ons verhaal

Bekijk de video met ons verhaal in één minuut: wie we zijn, wat we doen en wat we voor onze leden, kwekers, kopers en de sierteeltsector betekenen.
240213 EK RFH koepelverhaal fotoheader 1612x820

Samen met jou

Alleen samen met jou – lid, kweker, koper en medewerker – kan Royal FloraHolland de ambitie waarmaken om hét internationale sierteeltplatform van de toekomst te zijn. Met de campagne ‘Samen met jou’ laten we aan de hand van persoonlijke verhalen zien welke stappen we samen zetten richting een duurzaam en toekomstbestendig Royal FloraHolland-platform.

Bezoek onze sierteeltmarktplaats

Altijd al een bezoek willen brengen aan de grootse sierteeltmarktplaats van de wereld?