Klant worden | Royal FloraHolland

Koper worden

Als koper binnen de sierteeltsector ben je altijd op zoek naar het beste aanbod tegen de juiste prijs.

Bij Royal FloraHolland worden dagelijks ruim 50 miljoen bloemen en planten verhandeld via onze internationale marktplaats. Nergens anders vind je zo'n compleet assortiment!

Wat krijg je als koper

 • Je koopt eenvoudig in op 1 plek via onze veilingklokken of via onze digitale marktplaats direct bij ruim 6.000 kwekers.
 • Jouw aangekochte bloemen en planten leveren we op een van de marktplaatsen van Royal FloraHolland.
 • Je hebt direct inzicht in al je transacties via onze online diensten.
 • Je hebt toegang tot de laatste kennis over assortiment, trends, verkoopcijfers en marktontwikkelingen.


Als je in wil kopen via Royal FloraHolland, heb je twee mogelijkheden:

 1. Via Veilen op de klok geldt een minimale omzetverwachting van € 1.000* per week (€ 50.000 per jaarbasis). Lees hier meer informatie over veilen.
  * Bij een omzetverwachting tussen de € 50.000 - € 250.000,- per jaar is het alleen mogelijk om via de veilingklokken van onze locatie Eelde in te kopen. Voor het kopen op de klokken van Naaldwijk, Aalsmeer en Rijnsburg geldt een minimale omzetverwachting van € 5.000,- per week. Hierover informeren wij u graag.
 2. Via Directe handel koop je direct jouw producten van onze kwekers. Er geldt voor Directe handel een minimale omzetverwachting van € 5.000 per week (€ 250.000 op jaarbasis). Meer informatie over Directe handel vind je hier.


Wij houden een wekelijkse omzetindicatie aan, omdat we een inkooplimiet bij Royal FloraHolland op dagbasis berekenen. Dit houdt in dat je een dagelijks limiet voor klokaankopen en/of directe handel aankopen krijgt. De zekerheid die je bij ons deponeert, moet toereikend zijn aan dit dagelijks inkooplimiet. In een persoonlijk gesprek vertellen we je hier meer over.

Betalingsmogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om voor gekochte bloemen of planten op de klok, in klokvoorverkoop en in directe handel te betalen. Je kunt:
 • Kopen op rekening en betalen met een SEPA B2B of SWIFT incasso machtiging.
  Afgeven van zekerheden als borg of bankgarantie is nodig.
 • Of vooruitbetalen met een eWallet, een digitale portemonnee waarin je tegoed vooruit stort. Zorg ervoor dat je altijd voldoende tegoed hebt, anders kun je geen producten kopen. Afgeven van zekerheden is niet nodig.
Wil je kopen op rekening en betalen met een SEPA B2B incasso machtiging? Dan incasseren wij de openstaande vorderingen op de vervaldatum van je bankrekening. Wij maken de SEPA machtiging voor je op. Sommige banken willen graag dat je nog een registratieformulier meestuurt. Ook deze vullen we voor je in en stuur jezelf zo op naar jouw bank.

Maak je liever gebruik van SWIFT - (Payment On Behalf) als incasso machtiging? Dan geef je een volmacht af. Met deze volmacht mogen wij openstaande vorderingen op de vervaldatum vanaf een vooraf opgegeven rekening overmaken naar onze rekening. Een SWIFT machtiging wordt alleen afgegeven door Nederlandse banken met een daarbij behorend bankrekeningnummer. Dit zijn de Rabobank, ING, ABN AMRO bank, de Deutsche Bank en de KBC bank. Vraag verdere informatie op bij je bank.

Wij geven onze aanvoerders 100% betaalgarantie. Daarom toetsen wij altijd je kredietwaardigheid als je wilt inschrijven als koper op de marktplaats. We vragen je om zekerheden als een borg of bankgarantie bij kopen op rekening. De hoogte hiervan is afhankelijk van je handelsgedrag. Soms kun je directe handel alleen aankopen via Floriday en betalen met een eWallet.

Samen met jou kijken we welke vorm van betalen en handelen bij jouw situatie past. Bel ons Klant Contact Center of je accountmanager voor advies. We zijn maandag t/m donderdag van 05.30 - 17.00u en op vrijdag van 05.30 - 16.00u bereikbaar op +31 88 789 89 89.

Inkopen via Floriday

Voor directe inkoop via Floriday, moet je een klantnummer van Royal FloraHolland hebben. Ben je nog niet ingeschreven bij Royal FloraHolland? Volg dan eerst het aanmeldproces om koper te worden. Na ontvangst van het administratienummer heb je toegang tot Floriday.

Screening Kopers

Royal FloraHolland opereert als wereldwijde marktplaats voor bloemen en planten. Als koper krijg je toegang tot een breed netwerk van aanvoerders. Om te zorgen dat je betrouwbaar zaken kunt doen, screenen we alle relaties tijdens het inschrijvingsproces.

Interesse?

Heb je belangstelling om zelf in te kopen via de inkoopkanalen van RFH? En heb je interesse in de aanvullende/professionele dienstverlening die Royal FloraHolland je biedt?