Jouw aankopen vervoeren | Inkopen | Royal FloraHolland
Jouw aankopen vervoeren fusten en karren header

Jouw aankopen vervoeren: fusten en karren

Bij Royal FloraHolland kun je rekenen op betrouwbare en voorspelbare logistiek. Met onze oplossingen richt je de logistiek bovendien makkelijk, flexibel en zo efficiënt mogelijk in.

Het vervoer van planten en bloemen vraagt om zorg en aandacht. Speciaal ontworpen productdragers (fust) zorgen voor goede bescherming van jouw aankopen. Welk fust je ook kiest, het past perfect op de ladingdragers (stapelwagens of CC-containers) die we beschikbaar hebben. Handig voor een zo soepel en efficiënt mogelijk transport met behoud van kwaliteit.

Volop keuze

Voor het beschermen en vervoeren van bloemen en planten zijn er verschillende duurzame oplossingen. Bij ons heb je volop keus. Kies bijvoorbeeld voor meermalige varianten van bloemenemmers, opzetrekken of bloemendozen en plantentrays. Is herbruikbaar fust geen optie? Dan zijn recyclebare bloemen- en plantendozen of plantentrays een mogelijkheid. Ook ladingdragers, zoals stapelwagens of CC-containers, regel je makkelijk bij ons.

Inleveren en ophalen: altijd schoon fust en beschikbare karren

Wij zorgen ervoor dat de logistieke middelen die jij nodig hebt ook beschikbaar zijn. Fust inleveren en ophalen kondig je vooraf aan in Fust Online en kan binnen ruime openingstijden op alle hubs. We hebben we voor onze bloemenemmers een goed werkend retour- en statiegeldsysteem. Hetzelfde geldt voor een deel van de plantentrays. Na het inleveren zorgen wij ervoor dat het fust weer schoon wordt en klaar staat voor de volgende gebruiker.

Op alle hubs vind je tijdens openingstijden stapelwagenbuffers op de aanvoerlocaties. Stapelwagens mag je alleen meenemen buiten onze gebouwen met slotplaat. Het huren van slotplaten regel je bij de slotplatenbalies. Het laten loshalen van de slotplaten (sleutelen) gebeurt tijdens de aanvoertijden, maar ook buiten de reguliere openingstijden en/of feestdagen.

Heb je op een hub van Royal FloraHolland een box (of huur je er één) en wil je stapelwagens in je box gebruiken? Dat kan heel makkelijk met een boxcontract. In de piekperiode zetten we soms Interne Nachthuur in om de beschikbaarheid van onze stapelwagenpool te vergroten. Met onze gratis dienst Bericht Interne Nachthuur weet je meteen voor welke nacht in de piekperiode interne nachthuur geldt. Stapelwagens die je op dat moment niet nodig hebt in de box, stoot je zo tijdig uit.

Ook goedwerkende CC-containers en -platen haal je op en lever je in op onze hubs. In Logistieke middelen online vind je je complete slotplaat- en/of CC-containeradministratie, altijd up to date en 24/7 beschikbaar. Dit geeft je grip op logistieke kosten.

Makkelijk retourneren

Met Easy Returns helpen we jou om de logistieke middelen en ladingdragers rechtstreeks en ongesorteerd van de bloemist of retailer terug naar Royal FloraHolland te krijgen. Zo verkorten we de reis die logistieke middelen en ladingdragers afleggen en vereenvoudigen we jouw retourproces.

Samen duurzaam verpakken

Het verduurzamen van het verpakkingsgebruik is een belangrijke ontwikkeling in de sierteeltmarkt die ook bij ons centraal staat. Jouw klanten vragen er ook naar. Het milieuvriendelijker maken van logistieke middelen doen we daarom niet alleen, maar in nauwe samenwerking met kopers en kwekers. Dat maakt het waardevol voor de hele sierteeltketen. Denk bijvoorbeeld aan onze deelname aan Euro Plant Tray. Dit is een kans om gezamenlijk een gestandaardiseerd Europees plantentraysysteem te realiseren. Beeld

Rody Peters Logistiek Projectmanager bij FM Group over Easy returns

Logo FM Group
Royal FloraHolland ontzorgt ons. Onze producten worden voor ons verzameld en geteld. De denen worden omgestapeld en ingenomen. Net als het fust. En ik heb direct het gecrediteerde saldo op de bank staan. Perfect! Door Easy Returns kunnen we ons eigen logistieke proces omturnen en hebben we meer ruimte voor onze core business: het verwerken van bloemen.
Rody Peters
Logistiek Projectmanager bij FM Group
Diensten

Jouw strategie, onze support

Van fust tot ladingdragers (stapelwagens of CC-containers), wij hebben altijd de juiste logistieke middelen voor je beschikbaar. Ook bij het retourneren van fust en ladingdragers helpen wij je. Lees meer over deze logistieke diensten:

Tarieven

Bekijk de actuele tarieven voor onze dienstverlening als koper op ons Royal FloraHolland platform.