Duurzaamheid

Samen verduurzamen maakt ons klaar voor de toekomst. Wij zetten ons in om de sector duurzamer te maken zodat we ook op lange termijn succesvol kunnen zijn. Dat kunnen we niet alleen. Dit doen we samen met onze kwekers, kopers en andere partners.

Onze duurzaamheidsambities op het gebied van milieu en maatschappij:

Een betrouwbare marktplaats

Onze kwekers werken hard voor mooie, kwalitatieve producten. Producten die met respect voor mens en milieu worden geteeld. Dit tonen we graag op een betrouwbare manier. Tegelijkertijd werken we aan innovaties en verbeteringen.

Hoe weet je dat het goed zit met de producten?

Circulair grondstoffengebruik

Samen met diverse partners werken we daarom aan een verantwoorde en vereenvoudigde plasticketen. We kijken kritisch naar het ontwerp, het gebruik, de reststroom en naar nieuwe toepassingen van eenmalige verpakkingen.

Hoe zorgen wij voor zo min mogelijk afval?

Minimale CO2-uitstoot

We maken gebruik van 100% groene, gecertificeerde stroom, zonne-energie en zijn aangesloten op een aardwarmtebron. En we onderzoeken hoe we het energie- en warmteverbruik in onze bedrijfsvoering nog verder verminderen.

Hoe minimaliseren wij onze CO2-voetafdruk?

Samen groene innovaties stimuleren

Een leefbare, groene samenleving is ons doel. Dat doen we door met partners te werken aan diverse programma’s en door een gezonde werkomgeving voor onze medewerkers te creëren.

Lees meer over deze programma's

Digitale milieuregistratie en milieucertificering

Digitale milieuregistratie en milieucertificering is een controleerbaar bewijs van onze duurzaamheidsinspanningen. Een bewijs waar overheid en consumenten steeds vaker om vragen. Want verduurzamen is nodig voor onze toekomst. De toekomst van onze kwekers, onze coöperatie, onze sector en de wereld. Als coöperatie helpen we onze kwekers hierbij. Daarom stimuleren en ondersteunen we onze leden om zich te laten certificeren en zo te tonen hoe duurzaam zij al produceren.

Gerelateerd nieuws