Duurzaamheid

Samen verduurzamen maakt ons klaar voor de toekomst. Wij zetten ons in om de sector duurzamer te maken zodat we ook op lange termijn succesvol kunnen zijn. Dat kunnen we niet alleen. Dit doen we samen met onze kwekers, kopers en andere partners.

Onze duurzaamheidsambities op het gebied van milieu en maatschappij:

Een betrouwbare marktplaats

Onze kwekers werken hard voor mooie, kwalitatieve producten. Producten die met respect voor mens en milieu worden geteeld. Dit tonen we graag op een betrouwbare manier. Tegelijkertijd werken we aan innovaties en verbeteringen.

Hoe weet je dat het goed zit met de producten?

Circulair grondstoffengebruik

Samen met diverse partners werken we daarom aan een verantwoorde en vereenvoudigde plasticketen. We kijken kritisch naar het ontwerp, het gebruik, de reststroom en naar nieuwe toepassingen van eenmalige verpakkingen.

Hoe zorgen wij voor zo min mogelijk afval?

Minimale CO2-uitstoot

We maken gebruik van 100% groene, gecertificeerde stroom, zonne-energie en zijn aangesloten op een aardwarmtebron. En we onderzoeken hoe we het energie- en warmteverbruik in onze bedrijfsvoering nog verder verminderen.

Hoe minimaliseren wij onze CO2-voetafdruk?

Samen groene innovaties stimuleren

Een leefbare, groene samenleving is ons doel. Dat doen we door met partners te werken aan diverse programma’s en door een gezonde werkomgeving voor onze medewerkers te creëren.

Lees meer over deze programma's

Nieuw in jaarverslag 2022: Corporate Sustainability Reporting Directive en waardecreatiemodel

In het jaarverslag lees je alles over de financiële resultaten van het afgelopen jaar, maar ook over ons bedrijf, de coöperatie en over hoe wij waarde creëren voor onze stakeholders. We gebruiken het waardecreatiemodel dit jaar voor het eerst. We hebben dit jaar ook een belangrijke eerste stap gemaakt met onze duurzaamheidsverslaglegging naar het rapporteren volgens de vereisten van Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD). We lopen daarmee vooruit op de verplichting die ingaat voor het jaarverslag over 2025. De CSRD is Europese wetgeving die voorschrijft dat bedrijven verplicht rapporteren over hun impact op mens en klimaat met een precisie en betrouwbaarheid gelijk aan financiële informatie. Royal FloraHolland omarmt duurzaamheid in al zijn facetten en zal de komende jaren stapsgewijs de CSRD rapportage verder verbeteren.

Digitale milieuregistratie en milieucertificering

Digitale milieuregistratie en milieucertificering is een controleerbaar bewijs van onze duurzaamheidsinspanningen. Een bewijs waar overheid en consumenten steeds vaker om vragen. Want verduurzamen is nodig voor onze toekomst. De toekomst van onze kwekers, onze coöperatie, onze sector en de wereld. Als coöperatie helpen we onze kwekers hierbij. Daarom stimuleren en ondersteunen we onze leden om zich te laten certificeren en zo te tonen hoe duurzaam zij al produceren.

Gerelateerd nieuws