Centraal veilen | Royal FloraHolland
240129 EK RFH centraal veilen

Centraal veilen

Samen op weg naar een toekomstbestendige marktplaats

We brengen vraag en aanbod digitaal en fysiek samen op een grote internationale sierteeltmarktplaats. Dit doen we stap voor stap met als doel makkelijk handelen.

Optimale prijsvorming

Efficiëntere logistiek & transport

Lagere kosten

Duurzamer

Stand van zaken

We hebben al diverse grote stappen gezet op het gebied van Centraal Veilen. In november 2023 hebben we de eerste centrale klok uitgebreid met hub Rijnsburg én zijn alle rozen overgegaan op centrale klokken. In maart 2024 is daar de eerste centrale plantenklok bijgekomen. Momenteel zijn we druk met de analyses en voorbereidingen voor de volledige uitrol van Centraal Veilen. Onze ambitie is om alle planten én bloemen voor het einde van 2024 over te zetten op Centraal Veilen. Zodra er een concrete planning is, melden we dat hier.
Op 4 juli zijn we gestart met een pilot multi transactie veilen (MTV) om te onderzoeken of en welke voordelen dit biedt. Bekijk hier de veel gestelde vragen over MTV.

Veilen verandert

Vernieuwen op veilen

Om de leidende internationale sierteeltmarktplaats te zijn en blijven, moeten we voorop blijven lopen. Nu en in de toekomst. Zo investeren we elke dag in het efficiënter en duidelijker maken van het in- en verkopen.

Ontdek welke stappen we zetten

Centraal veilen voor kwekers

Bij centraal veilen voegen we veilklokken samen per productgroep over locaties heen. Wat betekent dit voor jou als kweker? Hoe moet je aanvoeren? En hoe komt de veilvolgorde bij een centrale klok tot stand?

ontdek alle tips voor kwekers

Centraal veilen voor inkopers

Wat betekent het samenvoegen van veilklokken per productgroep over locaties heen voor jou als inkoper? Alle praktische informatie die je moet weten over veilschema’s en KOA aanpassingen vind je hier.

Ontdek alle tips voor kopers

Gerelateerd nieuws

Meer weten?

FAQ

Lees hier de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden

Lees meer

Contact

Staat je vraag er niet bij? Neem contact op met ons Klant Contact Center

Lees meer