Royal FloraHolland | Slim ondernemen

Slim ondernemen

Ondernemen vergt tijd en aandacht, naast kennis van diverse onderwerpen en processen. Bij zakendoen en ondernemen komt veel kijken, zoals betalingszekerheid, inzicht in marktontwikkelingen, uitbreiding van bedrijfsruimtes en marketingcapaciteit. Daarom helpen wij kwekers en kopers met een breed palet aan diensten op het gebied van betalen, advies en beurzen en vastgoed, om zo slim en zeker mogelijk te kunnen ondernemen.

Betalen: 100% betalingszekerheid

Zo werken wij continu aan de ontwikkeling van betrouwbare betaaloplossingen. Bij Royal FloraHolland zorgen we ervoor dat kwekers en kopers gerust kunnen handelen. Ook hebben wij de data, kennis, ervaring en aandacht voor alles wat kwekers en kopers nodig hebben om soepel en veilig zaken te kunnen doen. Met ruim 100.000 succesvolle betaaltransacties per dag werken we continu aan de verdere ontwikkeling van betaalmogelijkheden op de marktplaats in samenwerking met onze kopers en kwekers.

Kopers kunnen op verschillende manieren betalen. Het merendeel betaalt binnen 24 uur met een automatische incasso. Voorwaarde is het verstrekken van zekerheden in de vorm van het storten van borg of het afgeven van een bankgarantie. Onze betaalmogelijkheden ontwikkelen we continu door. Vanzelfsprekend is het vereist dat ook de internationale handel soepel en veilig verloopt. Zo hebben we recent de eWallet ontwikkeld waarmee een koper kan betalen door vooraf tegoed te storten in een soort digitale portemonnee. Hoe een koper ook wil betalen, wij bieden onze kwekers altijd 100% betalingszekerheid. Dat is ook voor de gehele keten een belangrijke randvoorwaarde om internationaal aantrekkelijk te zijn en verder te kunnen groeien.

Adviesdiensten en beurzen

We bieden persoonlijke adviesdiensten aan onze kwekers en kopers om hun commerciële doelen te realiseren. Door inzichten te geven die kwekers en kopers ondersteunen bij de dagelijks in- en verkoop van bloemen en planten of over vraagstukken rond toekomstige bedrijfsgroei. Denk aan advies bij grote risicovolle orders, ondersteuning in de verkoop, inzicht in marktontwikkelingen of posities in het schap bij de grotere retailers. Onze adviesdiensten zijn in samenwerking met kwekers en kopers ontwikkeld om hen te helpen hun klanten nóg beter te bedienen en een hoger rendement te realiseren. Daarnaast organiseert Royal FloraHolland verschillende (handels-)beurzen en evenementen in binnen- en buitenland voor kwekers, kopers en toeleveranciers, sommige exclusief voor leden.

Vastgoed

Samen met Schiphol en de haven van Rotterdam, behoort Royal FloraHolland tot de meest belangrijke logistieke hubs van Nederland. Onze sierteeltmarktplaats heeft naast ons digitale platform namelijk fysieke hubs, die een gebied van ongeveer 4,9 miljoen m² omvatten. Door de strategische ligging van de Royal FloraHolland hubs is een snelle verbinding naar de grote snelwegen mogelijk en hebben sierteeltbedrijven logistieke voordelen door hun directe vestiging op of verbinding met de locaties. Ons vastgoed benutten we voor eigen gebruik, maar biedt ook ruimte voor onze kwekers en kopers. Met onze vastgoeddiensten richten wij ons op handelsbedrijven, importverwerkers, transporteurs en kwekerscollectieven om hen te helpen aan meer efficiëntie in de end-to-end processen. De vraag naar vastgoed overstijgt al enige tijd de mogelijkheden en daarom herontwikkelen we bestaande gebieden en ontwikkelen we ook duurzaam, nieuw multifunctioneel vastgoed. Een voorbeeld hiervan is de verdere ontwikkeling van Aalsmeer-Oost voor extra sierteeltbedrijfsruimte