Royal FloraHolland | Elektronische transactieberichten

Elektronische transactieberichten

Je voorraad altijd actueel en verspilling voorkomen? Koppel onze realtime transactie-informatie aan je administratie. Onze elektronische leveringsberichten helpen je daarbij.

Heb je interesse?
Log in en abonneer

Jouw voordelen

  • Directe koppeling met je webshop en administratie.
  • Geen handmatige invoer meer.
  • Je voorkomt verspilling van voorraad door eenvoudige controle.

Wat kost het?

Een overzicht van de kosten voor Elektronische transactieberichten, vind je op de pagina Koperstarieven onder 'Kloktarieven'.

Hoe werkt het?

Transactie-informatie van de veilingklok en van Klokvoorverkoop ontvang je via het EKT-bericht. Bij directe handel krijg je dit via het DESADV. Beide berichten ontvang je per e-mail met een EDI-bijlage (Electronic Data Interchange) volgens de Floricode-standaard. Je gebruikt dus voor meerdere veilinglocaties één systeem.

Kloktransactiebericht (EKT)

Met het EKT-bericht beschik je binnen één minuut over de volledige inkoopinformatie via de klok (aantal, productspecificaties, prijs en prijs inclusief). Bij Klokvoorverkoop ontvang je direct na het plaatsen van een order via het handelsplatform FloraMondo een voorlopig EKT. Direct na het veilen, wanneer de rest van de partij geveild is, ontvang je een definitief EKT.

Leveringsbericht directe handel (DESADV)

Bij directe handel gebruik je het DESADV-bericht. De aanvoerder stuurt zijn aanvoergegevens via de Elektronische Aanvoerbrief (EAB) naar de veiling. Deze partijgegevens worden als DESADV-bericht doorgestuurd. DESADV geeft exact weer wat de aanvoerder je gaat leveren en hoe de orders bij elkaar op de karren staan.