Floriway carrousel

Floriway

Optimaliseren van de logistieke sierteeltketen

Met Floriway kan Royal FloraHolland een groter deel van de logistieke sierteeltketen optimaliseren. Door de vervoersstromen voor directe en voor klok stromen te bundelen, kunnen we het vervoer en logistieke activiteiten vanaf de tuin slimmer regelen waardoor tijd en kilometers worden bespaard.

Heeft u vragen?
Neem contact op met ons
Floriway wordt een zelfstandig transportbedrijf dat logistieke diensten levert voor sierteeltproducten. Floriway gaat zich onderscheiden door gemak en service te bieden en wordt op termijn onder andere gekoppeld aan de digitale marktplaats Floriday. Met een druk op de knop kan straks, indien gewenst, eenvoudig en snel de logistieke afwikkeling en het transport worden geregeld. Dit wordt een volledig geïntegreerd proces. De bloemen en planten worden dan opgehaald en afgeleverd op de plek en in het tijdvak dat klanten wensen. Via track en trace kunnen klanten de bestelling volgen.

Kwekers, kopers en retailers hebben de vrije keuze om gebruik te maken van de transportdiensten van Floriway. Van enige verplichting is geen sprake, ook niet bij levering op een RFH-locatie of afvoer vanaf een RFH-locatie.

Groen licht ACM voor Floriway

Na uitgebreid onderzoek naar de marksituatie en de positie van RFH in de sierteeltsector, heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) haar goedkeuring gegeven aan de samenwerking tussen Royal FloraHolland (RFH) en de vervoersbedrijven De Winter, Van Zaal en Wematrans. De bedrijven hebben hierdoor groen licht voor de oprichting van logistiek dienstverlener Floriway. De ACM heeft geconstateerd dat er voldoende vrijheid van keuze is voor de handel en logistieke dienstverlening in de sierteeltsector.

Nu Floriway is goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM), kunnen we starten met het vormgeven van het bedrijf. Er is daarvoor een integratieteam aangesteld, onder meer bestaande uit directeuren van de betrokken vervoersbedrijven.

"Met Floriway kunnen we het klanten écht makkelijker maken"

In het magazine Grow, editie januari 2021 vertelt Toon Vos, algemeen directeur van Floriway, over de ambities van Floriway.

Lees het interview met Toon Vos

Heeft uw vragen over Floriway?

Bekijk de veelgestelde vragen

Gerelateerd nieuws