Floriway carrousel

Floriway

Optimaliseren van de logistieke sierteeltketen

Met Floriway optimaliseert Royal FloraHolland de logistieke sierteeltketen. Door de vervoersstromen voor directe verkoop en voor klok te bundelen, regelen we het vervoer en logistieke activiteiten vanaf de tuin slimmer. Dit bespaart tijd en kilometers.

Heb je vragen?
Neem contact op met ons
Floriway wordt een zelfstandig transportbedrijf dat logistieke diensten levert voor sierteeltproducten. Floriway onderscheidt zich door gemak en service. Op termijn koppelen we Floriway onder andere aan de digitale marktplaats Floriday. Met een druk op de knop regel je straks, indien gewenst, eenvoudig en snel de logistieke afwikkeling en het transport. Dit verloopt via een volledig geïntegreerd proces. De klant geeft aan waar en hoe laat we de bloemen en planten op moeten halen en af moeten leveren. Via track en trace volgen klanten de bestelling.

Kwekers, kopers en retailers kiezen zelf of ze de transportdiensten van Floriway gebruiken. Er is geen verplichting. Ook niet bij levering op een RFH-locatie of afvoer vanaf een RFH-locatie.

Groen licht ACM voor Floriway

Na uitgebreid onderzoek naar de marksituatie en de positie van RFH in de sierteeltsector, gaf de Autoriteit Consument en Markt (ACM) haar goedkeuring aan de samenwerking tussen Royal FloraHolland (RFH) en de vervoersbedrijven De Winter, Van Zaal en Wematrans. De bedrijven kregen hierdoor groen licht voor de oprichting van logistiek dienstverlener Floriway. De ACM constateerde dat er voldoende vrijheid van keuze is voor de handel en logistieke dienstverlening in de sierteeltsector.

Nu Floriway is goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM), starten we met het vormgeven van het bedrijf. Er is daarvoor een integratieteam aangesteld, onder meer bestaande uit directeuren van de betrokken vervoersbedrijven.

"Met Floriway kunnen we het klanten écht makkelijker maken"

In het magazine Grow, editie januari 2021 vertelt Toon Vos, algemeen directeur van Floriway, over de ambities van Floriway.

Lees het interview met Toon Vos

Heb je vragen over Floriway?

Bekijk de veelgestelde vragen

Gerelateerd nieuws