Royal FloraHolland | Centraal veilen voor inkopers

Centraal veilen voor inkopers

Bij centraal veilen voegen we veilklokken samen per productgroep over locaties heen. Wat betekent dit voor jou als inkoper?

Wijzigingen per 13/14 maart 2024

Per 14 maart is er geen lokale klok meer voor groene planten. De lokale klokken N11, A14 en een aantal planten van klok R4 gaan dan automatisch over op de centrale klok C15. Als gevolg van het verplaatsen van aanbod naar de centrale klok, zijn er ook een aantal wijzigingen op de lokale klokken:

• Aalsmeer: de huidige klok A15 wordt A14. Let op dat je je instellingen in KOA aanpast.
• Naaldwijk: klok N11 gaat uit omdat deze producten overgaan naar C15
• Rijnsburg: een aantal producten van R4 gaat over naar C15

Aanpassen KOA vanaf 13 maart 12:00

Om klaar te zijn voor de start van de centrale klok C15 op donderdag 14 maart, kan je bovenstaande wijzigingen in KOA doorvoeren vanaf woensdag 13 maart na 12:00 uur. Vanaf dan kan je ook de nieuwe centrale klok C15 toevoegen in KOA.

Hoe werkt centraal veilen in KOA?

Om te kunnen inkopen op de centrale klokken, moeten er een aantal instellingen in KOA gewijzigd worden. We leggen je graag in een paar eenvoudige stappen uit hoe centraal veilen in KOA werkt.

Centrale klokken

Als koper heb je met centrale klokken een beter overzicht omdat het aanbod gecentraliseerd is. Door het samenvoegen van klokken van de verschillende locaties, komen er in de loop van de tijd steeds meer centrale klokken bij en zullen de lokale klokken afnemen. De starttijd van de centrale bloemenklokken is 06.00 uur. De nieuwe centrale plantenklok start om 06:30 uur. Dit betekent minimale impact voor de meeste kopers. Met deze stap kunnen we nieuwe ervaringen opdoen in een plantomgeving en de effecten hiervan op de logistieke afhandeling. De lokale plantenklokken starten op hetzelfde tijdstip als nu.

Bekijk hier de actuele veilschema’s:

Speciaal voor lokale kopers

Eén van de uitgangspunten van centraal veilen is een maximale veilduur bij bloemen van 3,5 uur zonder pauzes. Bij planten is dit 3 uur. Als je nu al inkoopt op alle locaties, ben je al gewend aan de eindtijden veiltijden van Aalsmeer. Als je nu alleen op Naaldwijk of Rijnsburg inkoopt, ben je gewend aan korte(re) veiltijden. Dat gaat veranderen. We doen ons best om alle wensen zo goed mogelijk in te vullen:
  • We streven ernaar tijdens het veilen zoveel mogelijk de huidige keuropbouw van de locaties vast te houden
  • We bieden een breed assortiment door het veilschema in te delen in meerdere veilgroepen
  • De maximale veilduur is 3,5 uur bij bloemen en 3 uur bij planten. Je inkoopproces is te ondersteunen met behulp van bijvoorbeeld de Aanbod Markeren app, de RFH photo app en logistieke diensten waaronder KVV Select delivery en spoedkoop. Voor meer informatie, neem contact op met Klant Contact Center.

Uitgangspunten centraal veilen

Bij centraal veilen wordt het aanbod van de verschillende locaties digitaal gecentraliseerd. We veilen nu nog via KOA, maar bouwen twee speciale apps zodat we in de toekomst veilen via Floriday. Aanvoerders leveren hun producten net als nu aan op de drie export locaties: Rijnsburg, Naaldwijk en Aalsmeer. Vervolgens wordt via een dagelijkse (random) locatie loting en aanvoerder loting bepaald hoe we starten met veilen.

Meer weten?