Royal FloraHolland | RFH photo voor kopers

RFH photo voor kopers

Een succesvolle aankoop begint bij betrouwbare, natuurechte productfoto’s. Met meer beelden per product én hogere beeldkwaliteit krijg je extra zekerheid vooraf. RFH photo is voor jou dé tool om tijdens het veilen een beter beeld te krijgen van de producten die langskomen op de klok.

Koop in via KOA en bekijk met RFH photo op een tweede device (tablet, laptop of telefoon) de foto’s van het huidige of eerstvolgende te veilen product. Zo kun je met RFH photo op meerdere klokken meekijken naar de productfoto’s. Benut de vrijheid om verschillende typen foto’s te kiezen die je wilt zien. De foto’s die kwekers maken met RFH photo, kun je nu al via FloraMondo in hoge kwaliteit bekijken. Deze kun je markeren tijdens de veilvoorbereiding en in Klokvoorverkoop.

Direct starten

Om te starten met de app heb je een Floriday-account nodig. Heb je nog geen Floriday-account? Maak dan hier dan eerst een account aan. Ga daarna verder met de volgende stappen:
  • Ga naar floriday.io en log in.
  • Ga naar Instellingen > Apps en koppelingen > Zoek op RFH photo > Druk op Applicatie toevoegen. Je hebt nu op uw computer een snelkoppeling gemaakt naar RFH photo. Je vindt deze altijd terug als je de app store van Floriday opent. Na het koppelen van de app kun je ook meteen naar photo.floriday.io gaan en direct aanmelden met uw Floriday account.
  • Op je smartphone kun je ook een snelkoppeling op je bureaublad maken, zodat RFH photo bijna op dezelfde manier werkt als een app die je installeert vanuit Google Play of de Apple Store.
    • Android: Open photo.floriday.io in de (Chrome) browser, ga naar de drie streepjes voor de browser instellingen en klik op '(Pagina) toevoegen aan uw startscherm'.
    • iOS: Open photo.floriday.io in Safari, Tik op het deel-icon in de navigatiebalk (vierkant met pijl omhoog), scroll omlaag om de extra opties te openen en tik op de optie 'Zet op beginscherm'.

Inkoper Hendrik Breetvelt: “Ik zou niet meer zonder RFH photo app kunnen”

De RFH photo app is een tool voor zowel kwekers als kopers. Kwekers kunnen er zelf hoge kwaliteit foto’s mee maken voor de producten die ze veilen op de klok. En kopers kunnen diezelfde foto’s gebruiken bij de inkoop om een heel goed beeld te krijgen van de partijen die geveild worden.

Martien Röling, Product Owner bij Royal FloraHolland, houdt zich bezig met de ontwikkeling van de RFH photo app en legt in de video in het kort uit hoe de app werkt. “We merken dat kopers de behoefte hebben om iedere dag een echte foto van het product te hebben, dus geen catalogus-foto. Kwekers kunnen met de photo app iedere dag heel snel en makkelijk een actuele foto te maken, waar kopers wat aan hebben. De koper kan er voor kiezen om de hele kar te op de foto te zien of een detail van een product.”

De inkoper kan naast zijn KOA-scherm op een tweede scherm RFH photo installeren. Daar kun je instellen dat voor iedere klok van de huidige partij en de aankomende partij de foto wordt getoond.

Hendrik Breetvelt, inkoper bij PPExport, gebruikt de app al een tijdje. “Wij zijn gestopt met fysiek veilen en ik wil de producten toch zien. Voorheen zat je op de tribune en had je een overzicht over vier klokken. In KOA heb je één klok waar je kan inkopen, maar je hebt geen idee wat er op de andere klokken gebeurt. Door de photo-app heb je op vier klokken overzicht. Op dit moment ben ik blij hoe de app functioneert en hoe het werkt. Het liefste zou ik daar zitten op de tribune met fysieke producten. Maar ik zou nu niet meer zonder de app kunnen.”

Meer informatie