Royal FloraHolland | Vernieuwen op veilen
Om de leidende internationale sierteeltmarktplaats te zijn en blijven, moeten we voorop blijven lopen. Nu en in de toekomst. Dat doen we aan de hand van 3 thema’s: makkelijk handelen, passende logistiek en slim ondernemen. Met ‘makkelijk handelen’ investeren we elke dag in het efficiënter en duidelijker maken van het aankoopproces op de klok en dus veilen. Zodat het in- en verkopen van bloemen of planten via de klok steeds duurzamer en makkelijker wordt. Voorop staat dat we altijd eenvoudig toegang willen bieden tot het breedste en diepste assortiment bloemen en planten. Om dit te realiseren maken we keuzes, ook vanuit kosten. Zo nemen we geleidelijk afscheid van technieken en diensten die niet toekomstbestendig zijn of die niet nodig zijn om digitaal zaken te doen. Dat geldt ook voor veilen. Veilen verandert, er zijn vier punten waar we samen met kwekers en kopers aan werken:

Centraal veilen

Centraal veilen is het samenvoegen van veilklokken per productgroep over locaties heen. We zijn al een eind op weg om vraag en aanbod van bloemen en planten per productsoort bij elkaar brengen op één centrale klok per productgroep (voorheen Landelijk Veilen).

Stap voor stap centraal veilen

Met centraal veilen werken we stap voor stap toe naar een locatie-onafhankelijke manier van veilen via Floriday. Makkelijk handelen, optimale prijsvorming en kostenverlaging zijn hierin speerpunten.
Door het samenbrengen van vraag en aanbod, stimuleren we een optimale prijsvorming. Om uiteindelijk te komen tot één centrale veiling zijn er verschillende stappen die we samen moeten zetten. Inmiddels hebben we al een aantal centrale bloemenklokken. Daar komt nu een plantenklok bij. Uiteindelijk werken we toe naar steeds meer centrale klokken (ca 20 bloemen en planten klokken) en zullen de lokale klokken afnemen.

Uitbreiding centrale klokken

De positieve resultaten op de eerste centrale bloemenklokken geeft vertrouwen dat we de volgende stap in het samenvoegen van veilklokken kunnen zetten. Daarnaast is er een toenemende behoefte van plantenkwekers om centraal te veilen. Daarom breiden we de centrale klokken uit met een eerste plantenklok per 14 maart 2024. Met deze volgende stap kunnen we ervaringen opdoen in een nieuwe (planten)omgeving.

Meer weten?

FAQ

Lees hier de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden

Lees meer

Contact

Staat je vraag er niet bij? Neem contact op met ons Klant Contact Center

Lees meer