Royal FloraHolland | Centraal veilen voor kwekers

Centraal veilen voor kwekers

Bij centraal veilen voegen we veilklokken samen per productgroep over locaties heen. Wat betekent dit voor jou als kweker?

Wijzigingen per 14 maart 2024

Per 14 maart is er geen lokale klok meer voor groene planten. Deze producten gaan dan automatisch over op de centrale klok C15. Je kan dit vanaf 14 maart live volgen via Clockview. Je blijft je planten net als altijd aanvoeren op de gewenste hubs (locaties). Let op, CC veilen gaat in deze eerste centrale plantenklok niet mee, deze blijft lokaal geveild worden.

Lokale wijzigingen per 14 maart

  • Aalsmeer: de huidige klok A15 wordt A14. Dit is de nieuwe klok voor bloeiende kamerplanten.
  • Naaldwijk: klok N11 gaat uit omdat deze producten overgaan naar C15
  • Rijnsburg: een aantal producten van R4 gaat over naar C15

Veilvolgorde

Het veilschema bepaalt de volgorde van de veilgroepen. Per veilgroep worden dagelijks de aanvoerders d.m.v. random aanvoerder loten op volgorde gezet. Daarna wordt, wederom dagelijks, d.m.v. random locatie loting bepaald welke locatie die dag steeds als eerste wordt geveild. Deze locatieloting geldt voor alle veilgroepen bloemen en planten. Tot slot bepaal je als aanvoerder zelf d.m.v. de aanvoerbrief, de gewenste veilvolgorde van je eigen producten van die locatie.

Samenvoegen van veilklokken

Het samenvoegen van veilklokken heeft impact op de veilschema’s. Dit is vooral voor inkopers belangrijk om te weten, maar voor jou ook handig om op de hoogte te zijn. Het samenvoegen van veilklokken kan namelijk ook gevolgen hebben voor de veilklokken van andere productgroepen.

Bekijk hier de actuele veilschema’s van de centrale klokken:

Meer weten?