Systeemeisen

Met Kopen op Afstand (KOA) kunt u dagelijks inkopen op alle klokken van FloraHolland, zonder dat u op de tribune of veilingzaal aanwezig hoeft te zijn.

Meer weten?

U heeft er alleen de juiste computer met Windows versie en een internet verbinding voor nodig! Op de veiling locaties kan dat ook via Marktplaats Netwerk, een apart glasvezelnetwerk voor KOA.

Waar moet mijn nieuw aan te schaffen PC aan voldoen?

Zo is het van belang dat uw computer een betrouwbaar besturingssysteem en betrouwbare hardware heeft. Hieronder hebben we voor u op een rijtje gezet waar uw computer minimaal aan moet voldoen. Heeft u hier vragen over dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

Betrouwbaarheid

Het is noodzakelijk dat uw computer en verbinding betrouwbaar is. De KOA-software stelt namelijk hoge eisen aan de kwaliteit van uw besturingsprogramma in combinatie met de hardware en netwerk verbinding. Om problemen te voorkomen, adviseren wij dan ook om de KOA-software te installeren op een stand-alone PC of laptop. Dat wil zeggen dat de pc niet voor andere doeleinden wordt gebruikt en dat er geen andere softwareprogramma's op deze computer staan. Het gebruik van draadloos internet via Wi-Fi raden wij af. Een draadloze verbinding is veel onstabieler dan een vaste verbinding.

Wij raden het gebruik van Windows 10 Home af. Deze versie kan vertragend werken op de KOA software met als gevolg dat u niet scherp zou kunnen inkopen op de veilingklokken. Daarnaast keuren wij het gebruik van Minix Neo mini pc's af! In deze scherp geprijsde hardware zorgt de chip die de videokaart aanstuurt voor ernstige vertraging!

Optionele software

Microsoft Excel 2013 of hoger (om koopovereenkomsten te kunnen printen/exporteren) Security programma's kunnen vertraging aan het Windows systeem en/ of KOA programma veroorzaken.

Minimale Systeemeisen voor Kopen Op Afstand

 • Processor: Bij voorkeur i5 en hoger of minimaal wat Microsoft voorschrijft voor Windows
 • Geheugen: Minimaal 1 GB RAM (32 bit) en minimaal 2 GB RAM (64 bit)
 • Versie Windows: Windows 10 Pro, Nederlands, Duits of Engelse taal.
 • Schijfruimte: Geen specifieke eisen, minimaal wat Microsoft voorschrijft.
 • Aansluitingen: 1 Ethernet poort en 1 USB poort
 • Headset: Standaard USB headset. Let op: géén Bluetooth headsets!
 • Toetsenbord: QWERTY
 • Overig: .net Framework 4.6 Visual C++ runtime 2017 SP1 & Team Viewer
 • Netwerk: Breedband internet, min. 2 MB per werkplek

Aanscherping KOA-systeemeisen

In september 2018 rollen wij een nieuwe versie van KOA uit en scherpen wij de systeemeisen voor KOA aan. Dat is nodig om KOA ook in de toekomst goed en veilig te laten werken. Wij realiseren ons dat onderstaande informatie voor sommige klanten nogal technisch is. Het is belangrijk dat u de juiste stappen neemt om te voorkomen dat u vanaf september niet meer kunt inkopen.

Vanaf september 2018 ondersteunen wij de volgende versies van Windows niet meer:

 • Windows Vista
 • Windows 7 zonder Servicepack 1
 • Windows 8.0

Maakt u gebruik van KOA met één van bovenstaande versies van Windows? Dan adviseren wij u dringend om zo snel mogelijk over te stappen naar Windows 10. Dan kan nog steeds gratis.

De volgende versies van Windows blijven wij ondersteunen:

 • Windows 7 met Servicepack 1
 • Windows 8.1
 • Windows 10

Let op: Vanaf 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 7, ook met Servicepack 1.

Voldoet uw Windows-versie nog? Dan is alleen een update van onderstaande software nodig. U controleert deze versies in het instellingen scherm van Windows (configuratiescherm) onder programma's of apps.

Naast Windows draait KOA op C++ en .Net framework. De minimale vereiste versies daarvan zijn:

C++ Redistributable 2017

Net Framework 4.6

U installeert deze software door op de downloadlinkjes te klikken. Daarvoor moet uw KOA- werkplek verbonden zijn met het internet. Lukt dat niet omdat u een MPN- verbinding gebruikt? Dan kunt u bovenstaande software op een USB-stick zetten. Vervolgens installeert u de software op uw KOA-werkplek vanaf de USB stick.

Royal FloraHolland levert geen Windows-versies. Als klant bent u zelf verantwoordelijk voor de juiste Windows-versie en bijbehorende updates. Als u moet overstappen naar Windows 10, neem dan contact op met uw hardwareleverancier. Royal FloraHolland levert wel uit beperkte voorraad HP Laptops met Windows 10 voor € 990,- per stuk, inclusief tas en headset. Wilt u voor een scherpere prijs direct over een nieuwe laptop beschikken, dan kunt u terecht bij speciaalzaken op het gebied van elektronica of uw eigen hardwareleverancier.