Veelgestelde vragen

Lees de veelgestelde vragen over handelsregeling online.

Hoe activeer ik de dienst Handelsregeling online?

Via de dienstenpagina Handelsregeling online kunt u deze dienst aanvragen. Kies op de pagina voor de optie 'Abonneer nu'.

U heeft keuze uit twee opties:

  1. Handelsregeling online: hiermee vraagt u alleen lees-rechten aan. U kunt alleen transacties inzien.
  2. Handelsregeling verkopen: hiermee kunt u transacties aanmaken en onderling verrekenen.

Na een toetsing activeren wij de dienst voor u. Dit duurt maximaal twee werkdagen.

Waar kan ik het self service portaal vinden?

U logt in op het self service portaal door in te loggen op Mijn RoyalFloraHolland. Onder het blokje 'Start webdiensten' kunt u Handelsregeling Online vinden. U komt in het startscherm of 'Home scherm' terecht.

Hoe maak ik een account aan voor Mijn RoyalFloraHolland?

Heeft u nog geen account of bent u uw wachtwoord vergeten? Via de website vraagt u eenvoudig een account of nieuw wachtwoord aan.

Hoe werkt het self service portaal?

U kunt alles vinden in de handleiding waarin wij uitleggen hoe het self-service portaal werkt.

Waarom verstuuurt Royal FloraHolland geen EDI-berichten meer?

Met de nieuwe handelsregeling handelen we alle berichten in XML-formaat af. Door deze nieuwe standaard is onderhoud van het systeem voor uw softwareleverancier een stuk eenvoudiger geworden.

Blijft het tarief gelijk?

Ja, het tarief blijft hetzelfde.

Kan ik straks met alle klanten zaken doen via de nieuwe Handelsregeling?

  • Bestaande klant: als u nu gebruik maakt van de Naaldwijk- en/of de Aalsmeer- regeling, kunt u straks ook gebruik maken van de nieuwe Handelsregeling.
  • Nieuwe klant: als nieuwe klant kunt u zich aanmelden op de dienstenpagina. Kies de optie 'Abonneer nu'.

Ontvang ik straks de restitutie achteraf aan het einde van het jaar zoals nu in Naaldwijk of direct zoals nu in Aalsmeer?

We verrekenen de restitutie direct, zoals dat nu in Aalsmeer gebeurt.

Ik stuur nu bestanden naar Naaldwijk én Aalsmeer. Moet ik straks dat blijven doen?

Dat kunt u zelf bepalen. We ondersteunen beide bestanden en u kunt zelf kiezen welke u gebruikt. Alle huidige deelnemers van Naaldwijk én Aalsmeer staan per maandag 8 april 2019 open voor de nieuwe Handelsregeling.

In de huidige situatie moet ik onderscheid maken tussen Naaldwijk en Aalsmeer omdat sommige klanten maar voor één van de regelingen openstaan. Hoe zit dat straks?

Alle huidige deelnemers van Naaldwijk en Aalsmeer staan per 8 april 2019 open voor de nieuwe regeling.

Verandert er nog iets in het tijdstip van factureren?

Ja, de dagsluiting is om 10.00 uur. Dit was 12.00 uur. Bestanden of ingevoerde transacties die bij ons binnen zijn voor 10.00 uur factureren wij dezelfde dag. Komen ze na 10.00 uur binnen? Dan verwerken wij de transacties de volgende dag.

Hoe stuur ik losse legborden in binnen de Handelsregeling Online?

Het insturen van losse legborden kunnen we alleen verwerken in combinatie met een producttransactie. Deze transactie kunt u invoeren in het portaal of door een bestand op te sturen. Probeert u een transactie met alleen losse legborden in te voeren in het self service portaal? Dan krijgt u een foutmelding. Als u een bestand instuurt, keuren wij deze regel af. De afgekeurde transacties vindt u terug bij 'Afgekeurde transacties'.

Hoe ontvang ik responsebestanden als terugkoppeling op een verstuurd bestand?

Als u bestanden instuurt, kunnen wij u een zogenoemd responsebestand terugsturen. Dit responsebestand is een terugkoppeling op uw verstuurde bestand. In dit bestand staat in of wij uw transacties goed hebben kunnen verwerken of dat er transacties zijn afgekeurd. U kunt via Mijn RoyalFloraHolland bij de dienst Handelsregeling een e-mailadres opgeven. Wij sturen het responsebericht dan naar het door u opgegeven adres.

Wanneer worden transacties verwerkt binnen de Handelsregeling online?

Vanaf maandag 8 april 2019 start de facturatie om 10:00 uur. Wilt u dezelfde dag de transacties verwerkt hebben, dan voert u deze voor 10:00 uur door.
Voert u transacties na 10:00u door, dan staan deze de volgende dag op de factuur.

Hoe verwerk ik correcties op transacties (van vóór maandag 8 april)?

Als u niet aanlevert via een bestand, lever dan uw correcties op transacties (van voor maandag 8 april) aan per e-mail: bedrijfsbureaucommercie@royalfloraholland.com.
Na maandag 8 april verwerkt u alle correcties en transacties via de nieuwe werkwijze.

Hoe kan ik het opslagpercentage instellen en beheren?

Om het opslagpercentage in te stellen en te beheren, heeft u twee opties:

Via het Naaldwijk-bestand
Als u een opslagpercentage gebruikt en u stuurt bestanden, kunt u dit net zoals in de oude regelingen, alleen via het Naaldwijk-bestand regelen. We nemen uw huidige instellingen over in het self service portaal. U kunt zelf geen opslagpercentage instellen. Met de nieuwe versie van het self service portaal, beheert en stelt u zelf het opslagpercentage in. Deze nieuwe versie is binnenkort beschikbaar.

Via handmatig invoeren
U kunt nu alleen per transactieregel handmatig een opslagpercentage invoeren. Met de nieuwe versie van het self service portaal kunt u een opslagpercentage per klant instellen. Ook kunt u een standaardopslagpercentage invullen voor al uw klanten. Deze nieuwe versie is binnenkort beschikbaar.

Het lukt mij niet akkoord te gaan met de voorwaarden van de Handelsregeling online. Hoe kom ik dan in het portaal?

Waarschijnlijk bent u ingelogd in Mijn RoyalFloraHolland met een medewerker-account. Alleen de hoofdgebruiker (het eigenaarsaccount) kan akkoord gaan met voorwaarden. Als de hoofdgebruiker akkoord is gegaan, kunt u de dienst gebruiken.