Duurzame verpakkingen fust

Wij hebben de ambitie om onze transportverpakkingen (fust) te blijven verbeteren en duurzamer te maken voor de keten. Daarom doen we onderzoek, werken we samen met verpakkingsexperts en natuurlijk ook met onze aanvoerders en klanten.

Met het verduurzamen van onze verpakkingen dragen wij onder andere bij aan het nationale programma 'Nederland Circulair in 2050'. Verpakkingen zijn een transportmiddel en dragen met hun gestandaardiseerde afmetingen bij aan een efficiënte keten. Ook bieden ze optimale bescherming van de met zorg geteelde sierteeltproducten.

Bij duurzaam verpakken is het de uitdaging om voor elke product-verpakkingscombinatie de juiste balans te vinden. Bij Royal FloraHolland vind je de B2B (business to business) transportverpakking die past bij jouw product en bij de behoeftes van je klanten.

Realisatie tot nu toe

Wat hebben we tot nu toe al gedaan?

  • Op 21 februari 2019 hebben we het Plastic Pact NL ondertekend.
  • We gebruiken steeds minder verpakkingsmateriaal.
  • Het materiaal dat we gebruiken wordt steeds duurzamer geproduceerd en beter ingezet voor hergebruik.
  • Verpakkingen bestemd voor meermalig gebruik scoren beter dan recyclebare verpakkingen. Beide verpakkingsvormen zijn nog verder te verbeteren op milieuprestaties met als doel een positievere milieu-impact.
  • We zijn een initiatief gestart met klanten om transportverpakkingen in de keten te verduurzamen.

Meermalige plantentray Floratino

Onderzoeksresultaten

Uitkomst levenscyclusanalyse
Er valt tegenwoordig heel wat te kiezen: meermalige, eenmalige plastic of kartonnen plantentrays. Wat is nu de impact op het milieu van deze verpakkingen?
Resultaat enquête plantentrays
In de zomer van 2017 onderzochten we waarom voor welke verpakking wordt gekozen. Deze enquête is door ruim 200 kwekers en klanten ingevuld.
Levensloop van een eenmalige plantentray Normpack
Wat is de levensloop van een eenmalige Normpack plantentray? Van welke grondstoffen wordt de tray gemaakt? En hoe ver zijn we met de recycling ervan? Lees het antwoord op deze vragen op deze pagina.

Meer informatie