Aanvoerbrief EAB

Voor het veilen van je producten, stuur je een volledig ingevulde Elektronische Aanvoerbrief (EAB) naar Royal FloraHolland. Daarnaast bevestig je een ingevulde Papieren Aanvoerbrief aan elke stapelwagen of CC container.

Elektronische Aanvoerbrief (EAB)

Voor het opmaken en verzenden van een EAB heb je een EAB-softwarepakket nodig. Er zijn verschillende softwarepakketten die voor bedrijven van verschillende grootte geschikt zijn.

Wij raden je aan bij het aanschaffen van een softwarepakket ook een onderhoudscontract af te sluiten. De specificaties van de EAB veranderen regelmatig. Softwareleveranciers zorgen zo dat je een goede versie van de EAB hebt.

EAB's moeten om 22.00 uur voor de veildag binnen zijn bij Royal FloraHolland. De EAB's moeten bij Royal FloraHolland binnen zijn, voordat de producten fysiek op de veiling aangeboden worden.

Als de EAB te laat of niet ontvangen is of er ontbreken verplichte kenmerken (waaronder een geldig foto-id), dan wordt de partij niet geveild. Is je EAB - om wat voor reden - niet bekend bij Royal FloraHolland en beschik je over een QR-code op de aanvoerbrief? Dan veilen we de partij alsnog. Voorwaarde is dat de QR-code beschikt over alle verplichte kenmerken.

Certificaat in het klokfront

Vanaf 19 december 2019 is het de werkwijze voor het meegeven van een certificaat aangepast. Hierdoor kunnen wij gevalideerde certificaatinformatie tonen op de klok en is de certificering van de kweker up-to-date en betrouwbaar.

Papieren Aanvoerbrief

Bij het aanleveren van stapelwagens en/of CC containers bij Royal FloraHolland, moeten deze voorzien zijn van een papieren aanvoerbrief.

Voor het zelf printen kun je het beste gebruik maken van een EAB-softwarepakket. Deze pakketten voldoen aan de laatste eisen en waardoor je alles gemakkelijk kunt invullen. Ook halen de meeste pakketten automatisch de unieke briefnummers op met bijbehorende barcode. Naast de specificaties die afgestemd zijn met de softwareleveranciers, moet je met het volgende rekening houden:

  • Print de aanvoerbrief pas als je alle partijgegevens hebt ingevuld. Dan is alle informatie versleuteld in de QR-code.
  • Gebruik uitsluitend een laserprinter en blanco A4 papier. De aanvoerbrief wordt aan wisselende condities blootgesteld (vocht, temperatuur). Hierdoor ontstaat bij andere printers het risico dat de inkt uitloopt en is de barcode en QR-code niet meer te scannen. Matrixprinters zijn sowieso ongeschikt voor het printen van QR-code. Ook brieven die met de hand worden geschreven beschikken niet over een QR-code.
  • Gebruik minimaal 80 grams papier (80g/m3).

Gebruik de juiste aanvoerbrieven op de juiste locatie

Aalsmeer gebruikt een andere aanvoerbrief dan de andere locaties. De aanvoerbrief voor de andere locaties kan niet worden gebruikt in Aalsmeer. Dit geldt andersom ook; de aanvoerbrief van Aalsmeer wordt ook niet geaccepteerd op de andere locaties. Voor Aalsmeer is 1 exemplaar van de aanvoerbrief per kar voldoende (tot 4 partijen).