Royal FloraHolland | QR-code helpt u

QR-code helpt je

Het kan gebeuren dat je product aankomt bij Royal FloraHolland, zonder dat de EAB is verwerkt in de veilingsystemen. Dan ontbreekt dus de EAB en wordt de partij niet meer geveild. De QR-code biedt een oplossing in deze incidentele situaties.

QR-code helpt je

De QR-code is een aanvulling op de bestaande barcode en bevat alle noodzakelijke informatie over een partij om te kunnen veilen. Onderdeel van de QR-code zijn ook het vijfde en zesde sorteerkenmerk en het foto-ID. Deze informatie is niet op de papieren aanvoerbrief te vinden. Voerde je wel je EAB in, maar is deze - om wat voor reden - niet op tijd verwerkt in de Royal FloraHolland systemen? Dan kun je terugvallen op de QR- code. Voorwaarde is dat je productfoto is opgeslagen in de beeldbank en dat de QR-code een geldig foto-id bevat.

Hoe kom je aan de QR code?

Per 1 maart 2017 is het voor softwareleveranciers verplicht om de QR-code op te nemen in hun softwarepakketten. Nadat je het EAB-bericht hebt ingevoerd (inclusief alle verplichte kenmerken), verschijnt de QR-code automatisch op de papieren aanvoerbrief. Het is belangrijk dat je de aanvoerbrief pas print nadat je alle partijgegevens hebt ingevoerd.

Geen QR-code op de papieren aanvoerbrief?

Controleer of je werkt met de meest recente EAB-versie van je softwareleverancier. Zie je nog steeds geen QR-code, neem dan contact op met de softwareleverancier.

Maak je gebruik van een matrixprinter of schrijf je brieven, dan beschik je niet over een QR-code. Wij adviseren je gebruik te maken van een inktjet- of laserprinter in combinatie met blanco A4 papier. Zo heb je altijd een back-up scenario bij storingen. Het is belangrijk dat je de aanvoerbrief pas print nadat alle partijgegevens in het EAB staan. Is jouw EAB niet bekend op het moment dat je product op de veiling arriveert? En beschik je niet over een QR-code? Dan wordt je product niet geveild.