Royal FloraHolland | Aanvoerbrief EAB

Aanvoerbrief klok-handel

Voor het veilen van je producten, stuur je digitaal een volledig ingevulde aanvoerbrief (EAB) naar Royal FloraHolland. Daarnaast bevestig je een ingevulde Papieren Aanvoerbrief aan elke stapelwagen of CC container die je naar de veiling stuurt.

Elektronische Aanvoerbrief voor klokaanvoer

Het aanmaken en verzenden van een Elektronische Aanvoerbrief (EAB) kun je doen via Floriday. In Floriday kun je als kweker een kloklevering aanmaken en direct aangeven of je dit wil aanbieden voor klokvoorverkoop. Floriday is gratis voor leden en aanvoerders van Royal FloraHolland.

Je kunt ook gebruik maken van een extern softwarepakket dat geschikt is om EAB’s voor de klok te maken en te versturen. Er zijn verschillende softwarepakketten die aansluiten bij de grootte van een kwekerij. Deze softwarepakketten zijn in veel gevallen gekoppeld met Floriday zodat de EAB’s via Floriday verstuurd worden. Controleer of deze koppeling met Floriday er is voordat je een nieuw softwarepakket aanschaft. Softwarepakketten hebben de mogelijkheid om te koppelen met diverse Floriday-modules. Als een module niet wordt ondersteund door het pakket, dan kan de module rechtstreeks in Floriday gebruikt worden. Je werkt dan deels in het softwarepakket en deels in Floriday.

Informeer bij de softwareleverancier welke modules het softwarepakket biedt.

EAB's moeten om 22.00 uur voor de veildag binnen zijn bij Royal FloraHolland. Daarnaast moeten de EAB's bij Royal FloraHolland binnen zijn voordat de producten fysiek op de veiling aangeboden worden. Als de EAB te laat of niet ontvangen is of er ontbreken verplichte kenmerken (waaronder een geldige foto), dan wordt de partij niet geveild. Is de EAB niet bekend bij Royal FloraHolland, maar beschik je wel over een QR-code op de aanvoerbrief? Dan veilen we de partij alsnog. Voorwaarde is dat de QR-code beschikt over alle verplichte kenmerken.

Papieren Aanvoerbrief

dBij het aanleveren van stapelwagens en/of CC containers bij Royal FloraHolland, moeten deze voorzien zijn van een papieren aanvoerbrief. Deze kun je printen op het moment dat je een Elektronische Aanvoerbrief hebt aangemaakt, via Floriday of via een softwarepakket.

Houd rekening met het volgende:
  • Print de aanvoerbrief pas als je alle partijgegevens hebt ingevuld. Dan is alle informatie versleuteld in de QR-code.
  • Gebruik uitsluitend een laserprinter en blanco A4 papier. De aanvoerbrief wordt aan wisselende condities blootgesteld (vocht, temperatuur). Hierdoor ontstaat bij andere printers het risico dat de inkt uitloopt en is de barcode en QR-code niet meer te scannen. Matrixprinters zijn ongeschikt voor het printen van QR-code. Ook brieven die met de hand worden geschreven beschikken niet over een QR-code.
  • Gebruik minimaal 80 grams papier (80g/m3).
  • Gebruik de juiste aanvoerbrieven op de juiste RFH-locatie.

Certificaat in het klokfront

Het is belangrijk dat certificering meegegeven wordt bij aanvoer op de klok. Hierdoor kunnen we gevalideerde certificaatinformatie tonen op de klok.