Flower handling services

U teelt met zorg en passie. Dan wilt u ook dat uw mooie maar ook kwetsbare producten met zorg behandeld worden. Flower handling services (FHS) van Royal FloraHolland ondersteunt u bij het zorgvuldig verpakken, verkopen en vervoeren van uw producten en wij zorgen ervoor dat deze bij de klant worden afgeleverd. Daarnaast adviseren wij u over verkoop, kwaliteit en assortiment. Zo bespaart u tijd en energie, bent u verzekerd van een efficiënt en zorgvuldig logistiek proces én vergroot u uw verkoopkansen. Ons motto: ‘Your flowers, our care’.

Heeft u interesse?
Log in en abonneer

Uw voordelen

 • U heeft geen omkijken naar het verkoop klaar maken van uw producten.
 • Uitmuntende expertise op het gebied van verwerking, verpakking, verkoop en logistiek.
 • Uw producten blijven in uitstekende conditie door onze expertise en uitgebreide koelfaciliteiten.
 • Minimale transportkosten door verwerking in het hart van de veiling, dichtbij alle klanten.
 • Eén afspraak, één tarief, één vaste contactpersoon.

Wat kost het?

De kosten zijn afhankelijk van uw wensen. Wij maken vrijblijvend een offerte voor u.

Hoe werkt het?

Flower handling services opereert in het hart van de veilinglocatie Naaldwijk, vlakbij uw klanten. Onze zeer ervaren, professionele medewerkers beschikken over uitmuntende expertise op het gebied van verwerking, verpakking, verkoop en logistiek en zijn bovendien 24/7 bereikbaar. In combinatie met onze moderne verwerkingsmachines en een efficiënte infrastructuur sluit onze dienstverlening naadloos aan op uw behoeften.

Dit kunnen wij voor u doen:

Verkoop klaar maken van uw product
Wij doen alles om uw product helemaal klaar te maken voor de veilingklok, directe verkoop of transport, van uitpakken, sorteren, snijden, sealen of verpakken tot en met het maken van hoge kwaliteitsfoto's voor het veilen of andere verkoopdoeleinden.

Logistiek
Wij coördineren uw producten tot bij de eindklant, als u dat wenst inclusief:

 • Het direct na oogst op maat sorteren van zendingen voor een optimaal verkoopresultaat (grading).
 • Samenwerking met alle expediteurs en Dockservices voor het inklaren van uw producten. Dankzij ons AEO-certificaat (Artikel 23) kunnen wij uw producten al ontvangen en sorteren vóór inspectie. Dat scheelt u tijd en kosten.
 • Samenwerking met vervoerders voor aflevering op andere locaties dan Naaldwijk tegen een aantrekkelijk transporttarief.
 • Administratieve en logistieke afwikkeling van handel voor veilingklok of directe verkoop.
 • Uitmonsteren van nieuwe soorten zodat uw klanten en veilmeesters op de hoogte zijn van uw nieuwe producten.
 • Gebruik van temperatuurloggers en track- en tracesystemen (bijvoorbeeld Freshtrack) op het veilingterrein of daarbuiten, zodat u altijd weet waar uw producten zich bevinden.

Desgewenst kunt u ook zendingen combineren.

Directe verkoop
Als u dat wilt kunnen wij voor u de directe verkoop van uw producten verzorgen tegen slechts 7 procent van de verkoopwaarde, op basis van het 'no cure no pay'-principe (als wij niets verkopen, betaalt u ook geen provisie). Zowel lange- als korte termijn deals zijn mogelijk.

Ook kunnen wij ervoor zorgen dat uw producten via het digitale handelsplatform FloraMondo en Klokvoorverkoop worden aangeboden.

Advies
Wij adviseren u onder andere over verkoop, kwaliteit, assortiment, vervoer, logistiek en nieuwe varianten. Zo bieden wij bijvoorbeeld ook Post Harvest ondersteuning in Kenia, waar een van onze medewerkers regelmatig proactieve kwaliteitscontroles en audits uitvoert.