Kweker-kwekerregeling

Wil je graag sierteeltproducten kunnen bijkopen bij collega-kwekers, om ze later weer (samen met je eigen teelt) via Royal FloraHolland te kunnen afzetten? De Kweker-kwekerregeling (kortweg KKR) faciliteert de onderlinge afzet tussen kwekers. De KKR maakt handelen tussen kwekers onderling mogelijk, waarbij dubbele heffingen worden voorkomen of beperkt. Dit onder de voorwaarde dat de inkopende kweker de ingekochte producten weer doorverkoopt via Royal FloraHolland. De inkopende kweker sluit daarvoor een overeenkomst met Royal FloraHolland.

Voordelen

De kweker-kweker regeling biedt voordelen voor zowel inkopende als leverende kweker.

  • Voordelen voor de inkopende kweker (KKR-deelnemer): Het KKR-kopernummer maakt inkopen bij collega-kwekers via directe handel van Royal FloraHolland mogelijk. Daarnaast word je (deels) vrijgesteld van heffingen over de producten van jouw collega-kweker.
  • Voordelen voor de leverende kweker: Omdat jouw afnemer (collega-kweker) een KKR-kopernummer heeft, kun je via de veiling leveren en factureren. Het is niet nodig om af te rekenen via een factuur.

Wat kost het?

KKR werkt op basis van een jaarabonnement. Naast het abonnementstarief betaalt de KKR-deelnemer ook 0,1% provisie over de inkoopomzet.

Hoe werkt het?

Het gaat in de KKR om twee transacties met dezelfde producten:

  • Transactie 1: De KKR-deelnemer koopt in bij een collega-kweker. De KKR-deelnemer is hier dus 'koper'.
  • Transactie 2: De KKR-deelnemer verkoopt de ingekochte producten, samen met zijn eigen teelt, aan een handelaar / exporteur. De KKR-deelnemer is in dit geval 'kweker'.

Om dubbele heffingen te voorkomen, ontvangt de KKR-deelnemer tijdens de eerste transactie een deel van de heffingen als voorschot retour. Na afloop van het kalenderjaar vindt de eindafrekening plaats.

Kweker-Kweker Regeling via Floriday

Je kunt de KKR toepassen als je via Floriday handelt. Je verkoopt jouw producten dan via Floriday en koopt vervolgens ook in via Floriday. Belangrijk is dat je dan gebruik maakt van een inlog voor kwekers én voor kopers.

Nog geen account op Floriday?

Koop of verkoop je nog niet via Floriday? Dan kun je vooralsnog gebruik maken van de Connect-EAB voor de KKR-handel.

Voor wie?

Kwekers die producten van collega-kwekers kopen kunnen een KKR-kopernummer aanvragen.

Hiervoor geldt een aantal voorwaarden:

  • De collega-kweker die aan jou levert, staat ingeschreven bij Royal FloraHolland.
  • Je staat als klant (KKR-deelnemer) ingeschreven bij Royal FloraHolland en beschikt over een geldig kopernummer (met onder andere een SEPA-machtiging en verstrekking van de juiste financiële zekerheden).
  • De ingekochte producten worden ook weer via Royal FloraHolland verkocht.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de kweker-kweker regeling? In onze voorwaarden lees je meer over de achtergronden en de uitvoering van de KKR. In de toelichting op de berekening lees je hoe de berekening is opgebouwd. Heb je daarna nog behoefte een persoonlijke toelichting? Dan geef je dit door aan je accountmanager of aan ons Klant Contact Center via telefoonnummer 088 789 89 89.