Royal FloraHolland | Aanvoerbrief directe handel

Aanvoerbrief directe handel

Als je direct zakendoet met kopers en dit door Royal FloraHolland laat verrekenen, stuur je digitaal een volledig ingevulde aanvoerbrief naar Royal FloraHolland. Daarnaast bevestig je een Papieren Aanvoerbrief aan elke stapelwagen of CC container die je direct naar de koper of veiling stuurt.

Aanvoerbrief voor de directe handel (Directe levering)

Het aanmaken en verzenden van een aanvoerbrief voor de directe handel kun je doen via Floriday. In Floriday kun je als kweker een directe order en een directe levering aanmaken. Floriday is gratis voor leden en aanvoerders van Royal FloraHolland.

Je kunt ook gebruik maken van een softwarepakket dat die een directe levering kan versturen. Er zijn verschillende softwarepakketten die aansluiten bij de grootte en behoeftes van een kwekerij. Deze softwarepakketten zijn meestal gekoppeld met Floriday zodat de directe levering meteen via Floriday verstuurd wordt. Controleer of deze koppeling met Floriday er is voordat je een nieuw softwarepakket aanschaft. Softwarepakketten hebben de mogelijkheid om te koppelen met diverse Floriday-modules. Als een module niet wordt ondersteund door het pakket, dan kan de module rechtstreeks in Floriday gebruikt worden. Je werkt dan deels in het softwarepakket en deels in Floriday. Informeer bij de softwareleverancier welke modules het softwarepakket biedt.


Let op: Tot voor kort wordt voor de directe handel een Connect-EAB ingestuurd. Dit is een oude berichtenstandaard die Royal FloraHolland wil vervangen door modernere technieken. Om die reden is besloten om de afhandeling van de directe handel zoveel mogelijk via Floriday te laten verlopen en/of via softwarepakketten die via Floriday werken. Vanaf 1 juli wordt er daarom een tarief gerekend voor het insturen van de Connect-EAB.
Lees meer.

Afhandeling via logistiek Royal FloraHolland

Als een directe levering door de logistiek van Royal FloraHolland wordt verzorgd, dan is het belangrijk dat de aanmelding voor de directe levering digitaal binnen moet zijn bij Royal FloraHolland, voordat de karren worden aangeleverd. Als dit niet tijdig gebeurt, worden er kosten in rekening gebracht omdat de partij dan handmatig opgezocht moet worden in de verwerkingssystemen.

Papieren Aanvoerbrief

Bij het aanleveren van stapelwagens en/of CC containers bij Royal FloraHolland, moeten deze voorzien zijn van een papieren aanvoerbrief. Deze kun je printen op het moment dat je een directe levering hebt aangemaakt, via Floriday of via een softwarepakket.

Houd rekening met het volgende:
  • Print de aanvoerbrief pas als je alle partijgegevens hebt ingevuld. Dan is alle informatie versleuteld in de QR-code.
  • Gebruik uitsluitend een laserprinter en blanco A4 papier. De aanvoerbrief wordt aan wisselende condities blootgesteld (vocht, temperatuur). Hierdoor ontstaat bij andere printers het risico dat de inkt uitloopt.
  • Gebruik minimaal 80 grams papier (80g/m3).