Royal FloraHolland | Kweker-kwekerregeling

Kweker-kwekerregeling

Wil je graag sierteeltproducten kopen bij collega-kwekers, om ze later weer via Royal FloraHolland te kunnen afzetten? De Kweker-kwekerregeling (KKR) maakt handelen tussen kwekers onderling mogelijk. Als je de ingekochte producten doorverkoopt via Royal FloraHolland worden dubbele heffingen voorkomen of beperkt. Jij, als inkopende kweker, sluit daarvoor een speciale overeenkomst met Royal FloraHolland.

Voordelen

De kweker-kweker regeling biedt voordelen voor zowel inkopende als leverende kweker.

  • Koop je in via de KKR? Het KKR-kopernummer maakt inkopen bij collega-kwekers via directe handel van Royal FloraHolland eenvoudig. Je bent als KKR-deelnemer (deels) vrijgesteld van heffingen over de producten van jouw collega-kweker.
  • Verkoop je via de KKR? Op het KKR-kopernummer van de inkopende kweker kun je leveren en factureren via Royal FloraHolland. Het is niet nodig om buiten de veiling om af te rekenen via een factuur.

Wat kost het?

KKR werkt op basis van een jaarabonnement. Naast het abonnementstarief betaal je als KKR-deelnemer ook 0,1% provisie over de inkoopomzet.

Hoe werkt het?

Kwekers die producten bij collega-kwekers inkopen, kunnen een KKR-kopernummer aanvragen.

Er gelden een aantal voorwaarden:

  • Je staat als KKR-deelnemer ingeschreven bij Royal FloraHolland en beschikt over een geldig kopernummer zodat je kunt betalen met een SEPA-incasso.
  • De leverende collega-kweker, staat ook ingeschreven bij Royal FloraHolland.
  • De ingekochte producten worden ook weer via Royal FloraHolland verkocht.

Het gaat in de KKR altijd om twee transacties met dezelfde producten:

  • Transactie 1: De KKR-deelnemer koopt in bij een collega-kweker. De KKR-deelnemer is hier dus 'koper'.
  • Transactie 2: De KKR-deelnemer verkoopt de ingekochte producten, samen met zijn eigen teelt, door aan zijn eigen klant. De KKR-deelnemer is in dit geval 'kweker'.


Om dubbele heffingen te voorkomen, ontvang je als KKR-deelnemer tijdens de eerste transactie een deel van de heffingen als voorschot retour. Na afloop van het kalenderjaar vindt de eindafrekening plaats.

Kweker-Kweker Regeling ook via Floriday

Je kunt de KKR ook toepassen als je via Floriday handelt. Je verkoopt jouw producten dan via Floriday en koopt vervolgens ook in via Floriday. Belangrijk is dat je dan gebruik maakt van een inlog voor kwekers én voor kopers.

Nog geen account op Floriday?

Koop of verkoop je nog niet via Floriday? Dan kun je de Connect-EAB voor de KKR-handel gebruiken.