Koper worden

Als koper binnen de sierteeltsector ben je altijd op zoek naar het beste aanbod tegen de juiste prijs.

Bij Royal FloraHolland worden dagelijks ruim 50 miljoen bloemen en planten verhandeld via onze internationale marktplaats. Nergens anders vind je zo'n compleet assortiment!

Wat krijg je als koper

 • Je koopt eenvoudig in op 1 plek via onze veilingklokken of via onze digitale marktplaats direct bij ruim 6.000 kwekers.
 • Jouw aangekochte bloemen en planten leveren we op een van de marktplaatsen van Royal FloraHolland.
 • Je hebt direct inzicht in al je transacties via onze online diensten.
 • Je hebt toegang tot de laatste kennis over assortiment, trends, verkoopcijfers en marktontwikkelingen.


Als je in wil kopen via Royal FloraHolland, heb je twee mogelijkheden:

 1. Via Veilen op de klok geldt een minimale omzetverwachting van € 1.000* per week (€ 50.000 per jaarbasis). Lees hier meer informatie over veilen.
  * Bij een omzetverwachting tussen de € 50.000 - 250.000 p.j. is alleen in specifieke gevallen mogelijk om via de veilingklokken van onze locatie in Eelde te kopen. Hierover informeren wij je graag.
 2. Via Directe handel koop je direct jouw producten van onze kwekers. Er geldt voor Directe handel een minimale omzetverwachting van € 5.000 per week (€ 250.000 op jaarbasis). Meer informatie over Directe handel vind je hier.


Wij houden een wekelijkse omzetindicatie aan, omdat we een inkooplimiet bij Royal FloraHolland op dagbasis berekenen. Dit houdt in dat je een dagelijks limiet voor klokaankopen en/of directe handel aankopen krijgt. De zekerheid die je bij ons deponeert, moet toereikend zijn aan dit dagelijks inkooplimiet. In een persoonlijk gesprek vertellen we je hier meer over.

Betalingsmogelijkheden

Bij Royal Floraholland zijn verschillende betalingsmogelijkheden voor aankopen. Je kiest uit de volgende drie betaalvormen:

 • SEPA B2B Incasso: Royal FloraHolland incasseert de openstaande vorderingen op de vervaldatum van je bankrekening. Royal FloraHolland maakt voor jou de SEPA machtiging op. Voor sommige banken is het nodig dat je nog een registratieformulier meestuurt. Ook deze vullen we voor je in. Deze stuur je zo op naar de bank.
 • SWIFT - (Payment On Behalf): voor SWIFT betalingen geef je een volmacht af. Via deze volmacht mag RFH de openstaande vorderingen op vervaldatum overmaken naar de RFH rekening. Deze SWIFT machtiging wordt alleen afgegeven door Nederlandse banken met een daarbij behorend bankrekeningnummer. Dit zijn de Rabobank, ING, ABN AMRO bank, de Deutsche Bank en de KBC bank. Vraag verdere informatie op bij je bank.
 • Vooruitbetalen: Als je kiest voor vooruitbetalen hoeft er geen machtiging te komen. Maak het geld tijdig over, zodat je bij de eerste volgende veildag kunt inkopen. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van alle inkoopdiensten als je kiest voor deze optie. Afrekenen via Directe Handel en afrekenen via de Handelsregeling Online is niet mogelijk. De enige vorm van aankopen die je kunt doen met vooruitbetalen zijn aankopen via de klok en aankopen via Klokvoorverkoop.
Royal FloraHolland vraagt hiernaast bij het afrekenen via een SEPA of SWIFT machtiging ook een zekerheid in de vorm van borg of bankgarantie. De hoogte hiervan zal afhankelijk zijn van je dagelijkse inkoopomzetverwachting. Meer informatie hierover krijg je tijdens het persoonlijk gesprek met een van onze specialisten.

Inkopen via Floriday

Voor directe inkoop via Floriday, moet je een klantnummer van Royal FloraHolland hebben. Ben je nog niet ingeschreven bij Royal FloraHolland? Volg dan eerst het aanmeldproces om koper te worden. Na ontvangst van het administratienummer heb je toegang tot Floriday.

Screening Kopers

Royal FloraHolland opereert als wereldwijde marktplaats voor bloemen en planten. Als koper krijg je toegang tot een breed netwerk van aanvoerders. Om te zorgen dat je betrouwbaar zaken kunt doen, screenen we alle relaties tijdens het inschrijvingsproces.

Interesse?

Heb je belangstelling om zelf in te kopen via de inkoopkanalen van RFH? En heb je interesse in de aanvullende/professionele dienstverlening die Royal FloraHolland je biedt?