Koper worden

Als koper binnen de sierteeltsector bent u altijd op zoek naar het beste aanbod tegen de juiste prijs.

Bij Royal FloraHolland worden dagelijks ruim 50 miljoen bloemen en planten verhandeld via onze internationale marktplaats. Nergens anders vindt u zo'n compleet assortiment!

Wat krijgt u als koper

 • U koopt eenvoudig in op 1 plek via onze veilingklokken of via onze digitale marktplaats direct bij ruim 6.000 kwekers.
 • Uw aangekochte bloemen en planten leveren we op een van de marktplaatsen van Royal FloraHolland.
 • U heeft direct inzicht in al uw transacties via onze online diensten.
 • U heeft toegang tot de laatste kennis over assortiment, trends, verkoopcijfers en marktontwikkelingen.


Als wilt kopen via Royal FloraHolland heeft u twee mogelijkheden:

 1. Via Veilen op de klok geldt een minimale omzetverwachting van € 1.000* per week (€ 50.000 per jaarbasis). Lees hier meer informatie over veilen.
  * Bij een omzetverwachting tussen de € 50.000 - 250.000 p.j. is alleen in specifieke gevallen mogelijk om via de veilingklokken van onze locatie in Eelde te kopen. Hierover informeren wij u graag.
 2. Via Directe handel koopt u direct uw producten van onze kwekers. Er geldt voor Directe handel een minimale omzetverwachting van € 5.000 per week (€ 250.000 op jaarbasis). Meer informatie over Directe handel, kunt u hier vinden.


Wij houden een wekelijkse omzetindicatie aan omdat uw inkooplimiet bij Royal FloraHolland op dagbasis wordt berekend. Dit houdt in dat u een dagelijks limiet voor uw klokaankopen en/of uw directe handel aankopen krijgt. De zekerheid die u bij ons deponeert, moet toereikend zijn aan dit dagelijks inkooplimiet. In een persoonlijk gesprek zullen wij u hier meer over vertellen.

Betalingsmogelijkheden

Bij Royal Floraholland zijn er verschillende manieren waarop u uw aankopen kunt betalen. U kunt kiezen uit de volgende drie betaalvormen:

 • SEPA B2B Incasso: Dit een incasso vorm waarbij Royal FloraHolland de openstaande vorderingen op de vervaldatum van uw bankrekening incasseert. Royal FloraHolland maakt voor u de SEPA machtiging op. Voor sommige banken is het nodig dat u nog een registratieformulier mee stuurt. Ook deze zullen wij voor u invullen zodat u deze alleen maar hoeft op te sturen naar uw bank.
 • SWIFT - (Payment On Behalf): In tegenstelling tot de SEPA incasso machtiging die u kunt afgeven moet er voor SWIFT betalingen een volmacht worden afgegeven. Via deze volmacht is RFH gemachtigd om de openstaande vorderingen op vervaldatum over te maken naar de RFH rekening. Deze SWIFT machtiging wordt alleen afgegeven door Nederlandse banken met een daarbij behorende bankrekeningnummer, dit zijn de Rabobank, ING, ABN AMRO bank, de Deutsche Bank en de KBC bank. U kunt verdere informatie opvragen bij uw bank.
 • Vooruitbetalen: Als u kiest voor vooruitbetalen hoeft er geen machtiging worden geregeld. Het enige wat u hoeft te doen is tijdig geld over maken zodat er bij de eerste volgende veildag kan worden ingekocht. Het is echter niet mogelijk om gebruik te maken van alle inkoopdiensten als u kiest voor deze optie. Afrekenen via Directe Handel en afrekenen via de Handelsregeling Online is niet mogelijk. De enige vorm van aankopen die u kunt doen met vooruitbetalen zijn aankopen via de klok en aankopen via Klokvoorverkoop.
Royal FloraHolland vraagt hiernaast bij het afrekenen via een SEPA of SWIFT machtiging ook een zekerheid in de vorm van borg of bankgarantie. De hoogte hiervan zal afhankelijk zijn van uw dagelijkse inkoopomzetverwachting. Meer informatie hierover krijgt u tijdens het persoonlijk gesprek met een van onze Specialisten.

Inkopen via Floriday

Wilt u direct inkopen via Floriday dan moet u in het bezit te zijn van een klantnummer van Royal FloraHolland. Indien u nog niet ingeschreven bent bij Royal FloraHolland dient u eerst het aanmeldproces te volgen om klant te worden. Na ontvangst van uw administratienummer kunt u gebruik maken van Floriday.

Screening Kopers

Royal FloraHolland opereert als wereldwijde marktplaats voor bloemen en planten en als Koper krijgt u toegang tot een breed netwerk van aanvoerders. Om te zorgen dat u betrouwbaar zaken kunt doen vindt er tijdens het inschrijvingsproces bij alle relaties een screening plaatst.

Interesse?

Heeft u belangstelling om zelf in te gaan kopen via de inkoopkanalen van RFH? En heeft u interesse in de aanvullende/professionele dienstverlening die Royal FloraHolland u kan bieden?