Corrigeren afgerekende transacties directe handel

Royal FloraHolland verwerkt correcties op al afgerekende transacties directe handel op een gestandaardiseerde wijze. Zo is het mogelijk correcties sneller en foutloos te verwerken. Dit scheelt u en ons kostbare tijd.

Royal FloraHolland vraagt bij een product met een correctiebedrag hoger dan €50 per orderregel goedkeuring aan de betalende partij. De correctie wordt na ontvangst van goedkeuring uitgevoerd of binnen zeven dagen bij het uitblijven van een reactie.

Floriday order corrigeren

Heeft u de order via Floriday geplaatst? Uw leverancier kan snel en gemakkelijk via het Floriday platform een correctie uitvoeren.

Directe handel EAB corrigeren

Is de order niet via Floriday afgesloten of wilt u zelf de correctie indienen? Dan kunt u dit vooralsnog aanleveren via:
  • een correctie CSV-bestand;
  • een correctie Excelbestand.

Het correctie CSV-bestand

Zowel kopers als kwekers kunnen correcties aanleveren met een CSV-bestand. Een 'comma separated values' bestand is een databasebestand dat software automatisch kan inlezen. Dit is een methode om meerdere correcties tegelijk te laten verwerken. Alle soorten correcties kunt u verwerken met een CSV-bestand. Een CSV-bestand genereert u direct vanuit uw softwarepakket of u converteert een Excel-bestand naar CSV. In het Excel-bestand op deze pagina vindt u meer formatie over de benodigde waarden en velden. Let op: dit sjabloon moet u exact overnemen.

Het correctie Excelbestand

Werkt u liever met het vertrouwde Excel? Geen probleem. Er is een Royal FloraHolland correctie Excel-format. Wij vragen u dit bestand te gebruiken om uw correcties in te vullen. Op deze manier beschikken wij altijd over de juiste gegevens, op de juiste manier aangeleverd. Het Excel-bestand is geschikt voor kopers en kwekers en voor alle soorten correcties. Uitleg over het gebruik van het Excel-bestand staat hieronder.

Lever uw correctieverzoeken op tijd aan

Wij vragen u uw correcties binnen 14 dagen aan ons door te sturen. Uiteraard hebben we er begrip voor dat er nog wel eens iets kan blijven liggen. Daarom kunnen correcties tot 3 maanden oud door ons verwerkt worden. Transacties ouder dan 3 maanden staan niet meer in het correctiesysteem en kunnen daarom niet gecorrigeerd worden.