Wegtransport

Binnen wegtransport kent Royal FloraHolland twee doelgroepen, namelijk Nationaal Transport en Internationaal Transport.

Nationaal Transport wordt uitgevoerd door een 70-tal (collectief) vervoerders. Zij huren veelal op hun eigen naam slotplaten om u als aanvoerder of koper een optimale logistieke dienstverlening te bieden voor en met Royal FloraHolland.

Internationaal Transport bestaat uit een 200 tal bedrijven die veelal in opdracht van kopers rijden. Een 40-tal bedrijven heeft bij Royal FloraHolland een klantnummer om bijvoorbeeld CC-containers op eigen naam te kunnen gebruiken. Internationale vervoerders kunnen Nederlandse bedrijven maar ook bedrijven zijn met een herkomst uit het land van bestemming. Een aantal internationale transporteurs rijdt in opdracht van onze aanvoerders uit Europese landen, zoals Deense, Italiaanse en Portugese aanvoerders.

TLN is de ondernemersorganisatie voor het goederenvervoer en de logistieke dienstverlening. De verenigde sierteeltvervoerders (VSV) vormen onder de vlag van TLN een afzonderlijke vereniging. De leden zijn gespecialiseerde transportbedrijven in het collectieve sierteeltvervoer en vormen een netwerk van vakspecialisten.