Royal FloraHolland | Sanctiebeleid stapelwagens en legborden

Sanctiebeleid logistieke middelen

Bij het gebruik van onze logistieke middelen gelden spelregels. Wij houden een oogje in het zeil en passen het sanctiebeleid toe als dit nodig is.

Royal FloraHolland heeft een eenvoudig sanctiebeleid als het gaat om het juiste gebruik van onze logistieke middelen. Met als uitgangspunt deze middelen zo breed mogelijk ter beschikking te stellen aan onze relaties, die hier gebruik van kunnen maken bij het verhandelen van bloemen en/ of planten via de verkoopkanalen van Royal FloraHolland.

Om dit allemaal soepel te laten verlopen, houden we een oogje in het zeil als het gaat om het juist gebruik van onze fusten, stapelwagens, legborden en het door ons in gebruik gestelde CC-materiaal. We checken data en scans en doen ook fysieke controles. Die vinden plaats op zowel onze veilinghubs als bij onze relaties. Daarnaast controleren we (markt)plaatsen in binnen- en buitenland, waar onze logistieke middelen ook naar toe gaan en klanten deze gebruiken.

Controle op gebruik logistieke middelen

Het kan dus gebeuren, dat we bij je navragen hoe je onze logistieke middelen gebruikt. We kunnen je bellen of langskomen. Volgens onze spelregels, die je kunt terugvinden in de van toepassing zijnde Algemene Voorwaarden, ben je verplicht mee te werken aan deze onderzoeken. Lees ook in dit kader het Veilingreglement Royal FloraHolland.

Gelukkig gaat het in de meeste gevallen die we onderzoeken allemaal goed en is er een verklaring voor de afwijking die we vinden. Maar soms worden de regels overtreden. Dan passen we ons sanctiebeleid toe om herhaling te voorkomen.

Sanctiebeleid

Een foutje is snel gemaakt. In zo’n geval kijken we of er een sanctiemaatregel nodig is. Het idee achter ons sanctiebeleid is eenvoudig: de eventuele sanctie hangt af van de zwaarte van de overtreding en of je eerder de regels overtreden hebt. Hoe ernstiger de overtreding en hoe vaker je het doet, bepaalt of je een waarschuwing krijgt of een (voorwaardelijke) boete. Elk type logistiek middel is anders en er zijn veel regels die overtreden kunnen worden. Hoewel onze aanpak altijd dezelfde is, kan het toch leiden tot verschillende sancties. Dit is afhankelijk van het soort logistiek middel en de aard van de overtreding.

We houden ook altijd in de gaten of het eerlijke speelveld behouden blijft. Iedereen dit gebruik maakt van onze logistieke middelen betaalt daarvoor de vastgestelde vergoeding. Niemand mag een financieel voordeel halen uit een overtreding ten opzichte van andere gebruikers, die wél betalen. Daarom brengen we altijd als je ergens voordeel uit hebt gekregen dit alsnog bij je in rekening (bijvoorbeeld: huurderving).

Met het bovenstaande informeren we je in het kort over het sanctiebeleid logistieke middelen. Aan de inhoud van dit bericht kan je geen rechten ontlenen. Royal FloraHolland verwijst daarom met nadruk naar de van toepassing zijnde Algemene Voorwaarden.