Recycling

Al onze verpakkingen zijn 100% recyclebaar. Daarnaast recyclen we zoveel mogelijk afgekeurde meermalige verpakkingen om deze te gebruiken voor de productie van nieuwe verpakkingen. Het materiaal polystyreen (PS) is de grondstof bij de productie van de eenmalige trays. Met deze bewuste keuze voor PS is de afvalstroom heel goed bruikbaar voor recycling. Eenmalige recyclebare verpakkingen worden gemaakt van 90% gerecycled materiaal, waaronder het materiaal wat wij zelf inzamelen.

In het najaar 2017 is een uitgebreide inventarisatie gedaan naar het gebruik van gerecyclede grondstof als van de ingezamelde trays.

Resultaten onderzoek recycling eenmalige plantentrays:

  • 50% van de eenmalige plantentrays in Nederland en Duitsland worden gerecycled na gebruik.
  • En omdat eenmalige plantentrays voor 90% gemaakt worden van gerecycled materiaal (zoals plantentrays) zijn de gerecyclede plantentrays direct toepasbaar in nieuwe plantentrays.
  • Dit heeft een positief belangrijk effect op de duurzaamheid.

Verbetermogelijkheden

Materiaalreductie Normpack
In het voorjaar 2017 zijn we een onderzoek gestart naar de materiaalreductie bij de Normpack 200- en 400- serie. We kijken of het doorvoeren van een andere constructie (de brug zoals bij de Normpack 300-serie) bij deze series leidt tot materiaalreductie met behoud van functionaliteit.

Het onderzoek toont aan dat bij de 400-serie deze materiaalreductie mogelijk is. Het is nu aan de Normpack producenten en/of aanbieders om deze verbetering ook daadwerkelijk door te voeren.

Realisatie hoger recyclingpercentage
Met onze ketenpartners zijn we actief op zoek naar de mogelijkheden om het recyclingpercentage te verhogen.