Royal FloraHolland | Promotie

Promotie

Heb je een nieuw product, concept of verpakking? Breng dit dan onder de aandacht van klokinkopers via Clocknews en/of de beamer in de afmijnzalen.

Clocknews

In Clocknews staan actuele berichten van kwekers, over hun aanvoer en nieuwtjes die direct met het veilproces te maken hebben. De PowerPoint presentaties die op de projectieschermen worden getoond, versturen we per mail naar klanten op afstand. Klokinkopers kunnen zich aanmelden voor Clocknews. Zij ontvangen dan dagelijks via mail het nieuws van aanvoerders op de klok. Iedere mail bestaat uit één bericht van één aanvoerder. Maximale aandacht dus.

Beamer in afmijnzalen

Je kunt je nieuws ook tonen op de beamer in de afmijnzalen. Je levert je presentatie aan in Powerpoint. Met korte teksten en mooie beelden trek je zo de aandacht van de klokinkopers. De presentaties tonen we voor het veilen en tijdens de pauzes. We mailen de presentaties ook aan KOA-klanten.

Tip: Lever je nieuws aan in PowerPoint. Dan gebruiken we deze presentatie ook in Clocknews.

Tips en richtlijnen

Klokinkopers willen relevant nieuws ontvangen. Bijvoorbeeld een product dat voor de eerste keer geveild wordt of een open dag op jouw bedrijf. Wij geven je graag tips en leggen uit wat de richtlijnen zijn voor nieuwsberichten voor Clocknews en de Powerpointpresentaties voor beamer.

Jouw bericht voor Clocknews

Lever je kant-en-klare tekst in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels aan. Vermeld in je bericht:

 • Je bedrijfsnaam en administratienummer.
 • De naam van het product.
 • Het nieuws over het product.
 • Productcode, lengte, aantallen, kleur, potmaat, verpakking enz.
 • Startdatum van aanvoeren en op welke locatie.
 • Representatieve productfoto van goede kwaliteit (max. 2 MB).

Jouw Powerpoint in de afmijnzalen

Je levert een kant-en-klare Powerpoint aan. In het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels. Voor het veilen en tijdens de pauzes tonen we verschillende Powerpoints in de afmijnzalen. Met korte teksten en mooie beelden trek je zo de aandacht van klokinkopers.

Foto's en logo's

Beeld zegt meer dan duizend woorden. Houd de tekst zo kort mogelijk (zie de tips hierboven) en zorg voor representatieve productfoto's. Gebruik het logo van je bedrijf om de herkenbaarheid te vergroten. Vermeng dit niet met logo's van veredelaars of kwekersverenigingen. Dit is onduidelijk voor klanten. Veredelaars of kwekersverenigingen kunnen zelf nieuws aanleveren.

Lengte

De Powerpointpresentatie bestaat uit maximaal drie pagina's.

Geen geluid of filmpjes

Hoewel we de presentaties voor het veilen en in de pauze afspelen, veroorzaken geluid en filmpjes toch overlast voor tribune- en KOA-klanten.

Op tijd aanleveren

Je mailt de Powerpoint uiterlijk één werkdag voor vertoning om uiterlijk 09:00 uur. Wij bekijken of de presentatie aan de richtlijnen voldoet en wanneer en hoe lang deze wordt getoond. Bij bloemen is dat maximaal vijf werkdagen en bij planten maximaal tien werkdagen. Vanzelfsprekend neemt de veilingmeester contact met je op als de presentatie nog niet aan de richtlijnen voldoet. De veilingmeesters kunnen dit niet voor je aanpassen.

Bewaar een exemplaar

Ben je van plan om de presentatie of het nieuwsbericht op een later tijdstip opnieuw te gebruiken? Bewaar dit dan zelf. Wij doen dit namelijk niet.

Aanleveren

Mail je Powerpoint of nieuwsbericht naar clocknews@royalfloraholland.com. Heb je nog vragen, neem dan contact op met je veilingmeester.

Noviteiten

Een nieuw product heeft een productcode nodig, moet geïntroduceerd worden met een foto en verdient de nodige promotie. Meld jouw product aan als noviteit en wij helpen je bij de introductie ervan.

Na een uitgebreide introductie van je product zijn er specifieke FleurPrimeur of PlantPrimeur veilgroepen beschikbaar.

De veilgroep Noviteiten is bedoeld voor een aantal producten:

 • Alstroemeria
 • Amaryllis
 • Chrysant
 • Lelie
 • Pioen
 • Roos
 • Tulp
 • Gemengd pakket

De mogelijkheden zijn per locatie verschillend. Vraag je veilingmeester naar de mogelijkheden.