Royal FloraHolland | Nieuw in de Consumenten Tracker: Italië

Nieuw in de Consumenten Tracker: Italië

Strategisch Markt Inzicht (SMI)

Category Management | Josephine Klapwijk
Neem contact op
Ieder jaar wordt het bloemen- en plantenkoopgedrag in de focuslanden Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk via de Royal Floraholland Consumenten Tracker wekelijks gemonitord. Sinds begin 2023 is Italië als extra land toegevoegd. Dit land is voor het laatst in 2016 onderdeel geweest van de Tracker. De eerste resultaten van Q1 2023 zijn inmiddels binnen en we nemen jullie graag mee in een aantal highlights.

Bloemen worden door Italiaanse consumenten voornamelijk bij de bloemist of via markt- en straathandel gekocht, ruim de helft van de Italianen koopt een bloemetje als cadeau voor iemand anders. Belangrijkste bloemsoorten in Q1 zijn roos, tulp en gerbera.
Ook planten worden veelvuldig bij de bloemist gekocht, gevolgd door direct bij de kweker en de supermarkt. De tuincentra hebben in Italië een minder prominente rol. Bij de bloeiende kamerplanten zijn orchidee, cyclaam, begonia en azalea populair, bij groene kamerplanten zijn dit ficus, varen en Dracaena. Zowel kamer- als tuinplanten worden voornamelijk voor eigen gebruik gekocht. Qua tuinplanten ligt de voorkeur - niet geheel onverwacht - bij de mediterrane planten.

Meer informatie over consumentenkoopgedrag in Italië? Neem contact op met Josephine Klapwijk via Josephineklapwijk-vandijk@royalfloraholland.com of +31 (0)6 13 27 14 35.