Royal FloraHolland | Marktbezoek Denemarken en Zweden

Marktbezoek Denemarken en Zweden

Marktinformatie

Category Management | Erik van der Meijs
Neem contact op
Het is al even geleden, maar in april bezocht ik met zes plantenkwekers Denemarken en Zweden. Op het volle programma stonden bezoeken aan tuincentra, bouwmarkten en supermarkten in de omgeving van Kopenhagen en Malmö. Ook bezochten we ’s morgens vroeg de Groothandelsmarkt van Kopenhagen. Altijd goed om live te zien wat er in de markt gebeurt. Zo’n bezoek kenmerkt zich altijd door ‘meevallers’ en ‘tegenvallers’; winkels waar je blij van wordt en winkels waar je tenen zich krommen in je schoenen.

Waar ik in ieder geval blij van werd waren de deelnemers. Er was sprake van een openheid en een wederzijdse interesse die ik zo mooi vind aan onze sierteeltwereld. Dit begon al tijdens de kennismaking en presentatie van de landenrapporten, een week voorafgaand aan het marktbezoek zelf. En deze open houding en interesse in elkaar zetten zicht voort tijdens het bezoek, zeker wanneer we van iemand van het management van de winkel - of de hoofdinkoper van de betreffende keten - een rondleiding en uitleg kregen. Dit gebeurde ook bij de Groothandelsmarkt van Kopenhagen, waar we zelfs nog vergezeld werden door iemand van de Nederlandse ambassade.
De toelichting die we van de ‘experts ter plekke’ ontvingen, maakte het bezoek extra waardevol. Van een aantal deelnemers heb ik dan ook gehoord dat de reis niet alleen inzichten, maar ook echt concrete handel heeft opgeleverd. In combinatie met de gezelligheid onderweg en ’s avonds kijk ik dan ook met veel plezier terug op het marktbezoek. Binnenkort komen we nogmaals bij elkaar om te bespreken wat de voornaamste leerpunten van de reis zijn en waar we wellicht met elkaar nog zaken kunnen verbeteren. Daar heb ik nu al zin in!

Wil je meer weten over de overige marktbezoeken, neem dan gerust contact met me via erikvandermeijs@royalfloraholland.com of +31 (0)6 22374450 op, of kijk hier.