Opleiding Trade Marketing

Category Management | Erik van der Meijs

Category Management | Erik van der Meijs
Neem contact op
Eerder hebben we in onze Retail Services Kennisupdate geschreven over de opleiding Trade Marketing. In het najaar van 2023 zijn we gestart met een groep van 8 enthousiaste deelnemers, zij hadden onlangs de afronding met de presentatie van hun retailcase. Op 9 maart start een nieuwe groep. Met de opgedane kennis over Trade Marketing en Category Management kun je je klantgesprekken verbreden en wordt je een meer strategische gesprekspartner voor en met je (eind)klanten.

Terugblik

De groep die de opleiding pas heeft afgerond kenmerkte zich door veel openheid en onderlinge interactie. Geïnteresseerde vragen en goede feedback. Dit resulteerde in sterk onderbouwde retailplannen, gebaseerd op inzichten uit de beschikbaar gestelde data. En dat ook de deelnemers de opleiding gewaardeerd hebben bleek uit de evaluatie die we na afloop gedaan hebben. Een rapportcijfer van gemiddeld een 8,3, daar mogen we met elkaar trots op zijn.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Op 9 maart starten we dus met een volgende groep, hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De opleiding behandeld alle aspecten rondom trade marketing en category management. Enerzijds ‘theoretisch’, vanuit enkele modellen, maar vooral ook praktisch met veel voorbeelden uit de sierteelt en ter inspiratie daarbuiten. Tijdens de opleiding zullen de deelnemers volgens het Stappenplan Categorie Visie aan de hand van beschikbaar gestelde data een case uitwerken voor één van de eigen klanten. Hiermee wordt de stof nog directer toepasbaar. Tevens is de opleiding een mooie kennismaking met de datatool Strategisch Markt Inzicht.

De bijeenkomsten vinden telkens plaats op een donderdag, van 13.00 tot 17.00 uur (met uitzondering van de ‘Retailsafari’, dan is er aansluitend nog een drankje/hapje). Met de data hebben we rekening gehouden met de feestdagen en schoolvakanties. De bijeenkomsten vinden bij voorkeur plaats op locatie bij de deelnemers. Voorafgaand aan de bijeenkomst is er dan de mogelijkheid voor een korte rondleiding. De kosten voor de opleiding bedragen €1.895,-.

Interesse of meer weten?

Ben jij of ken jij iemand die interesse heeft in deze opleiding meld je dan aan via retailservices@royalfloraholland.com. Als je nog vragen hebt kun je contact met mij of mededocent Jolanda Roskam opnemen via erikvandermeijs@royalfloraholland.com of jolandaroskam@royalfloraholland.com.