Hernieuwde Groeiplatformen Sierteelt

Nog meer focus in marketing & communicatie | In the Spotlight

Er is haast geen enkel product met meer toepassingsmogelijkheden dan bloemen en planten. Je kunt een ander feliciteren, bedanken, verrassen of een hart onder de riem te steken of jezelf ermee verwennen, belonen, laten relaxen. Je kunt ermee van je huis en tuin (en de laatste tijd in het bijzonder ook je werkkamer) een aangename plek maken. Het is ook niet voor niets dat uit meermalig onderzoek onder consumenten, honderden associaties met bloemen en planten genoemd worden. Van kleur en geur tot verwondering, ontspanning en trots.
Maar er is ook een keerzijde. Hoe we daarmee om kunnen gaan vertelt Erik van der Meijs, Consultant Retail Services.

Door de bomen het bos niet meer zien

Erik: “Deze brede toepasbaarheid en vele associaties hebben inderdaad een keerzijde. Je kunt zoveel verschillende boodschappen communiceren dat de consument al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Om deze reden heeft Royal FloraHolland in 2018 de Groeiplatformen Sierteelt gelanceerd. Groeiplatformen zijn strategische thema’s die weergeven waar groeikansen in de markt liggen en zijn ontwikkeld op basis van onderzoek naar trends, marktontwikkelingen en consumenteninzichten.
Sectorpartijen als Bloemenbureau Holland (BBH) en de Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) en handelsbedrijven, kwekers en veredelaars hebben deze Groeiplatformen geadopteerd en de afgelopen jaren toegepast. Zo zijn alle campagnes van BBH gebaseerd op één van de Groeiplatformen.”

Verbinding tussen álle mensen

“Nu, een aantal jaar verder, was het goed deze thema’s nog eens tegen het licht te houden. Zijn zij nog steeds actueel en bieden ze daarmee nog steeds kansen om het gebruik van bloemen en planten te laten groeien? Het antwoord op deze vraag is volmondig ‘ja’. Wel hebben we nog meer focus aangebracht door het Groeiplatformen ‘Interior’ samen te voegen met ‘Health & Well being’. Daarnaast is het platform ‘Connecting Friends’ veranderd in ‘Connecting People’. Deze term doet nog beter recht aan de verbindende factor die bloemen en planten kunnen spelen tussen álle mensen. Het groeiplatform ‘Celebrate Seasons’ is ongewijzigd gebleven,” aldus Erik.

Wil je meer weten over de hernieuwde groeiplatformen?

Interesse? Laat het ons weten

“Na de lancering van de Groeiplatformen Sierteelt in 2018 hebben we workshops georganiseerd om geïnteresseerden op weg te helpen om aan de slag te gaan met de Groeiplatformen en deze te vertalen naar hun eigen situatie. Bij voldoende belangstelling zullen we dit ook deze keer een dergelijk workshop organiseren. Heb je hierin interesse of heb je andere vragen? Neem gerust contact met me op! Bel me op +31 (0)6 22 37 44 50 of