Ook plantenklokken over op beeldveilen

We werken stap voor stap naar een landelijke, digitale veiling met nieuwe logistiek. Met deze nieuwe logistiek kunnen er geen karren meer voor de klok langsrijden. Bloemen worden al een tijd niet meer fysiek geveild. Deze zomer zijn ook de plantenklokken overgegaan op beeldveilen.

In juli hebben we in drie fases het beeldveilen van planten uitgerold. Eerste de groene planten, toen de bloeiende planten en als laatste de outdoor planten.

Wat betekent dit voor u?

Voor plantenkwekers
  • Uw productgroep rijdt niet meer voor de klokken van Aalsmeer en Naaldwijk langs. Wanneer uw productgroep exact aan de beurt is, leest u in het veilschema . Deze wordt op woensdag in de week voorafgaand bekend gemaakt.
  • Wel kunnen uw producten nog door inkopers geschouwd worden. In Naaldwijk kan dat tot 05.20 uur in het opstelgebied. In Aalsmeer is dit mogelijk in de buffer tot 06.20 uur.
  • De kwaliteitscontroles van de betreffende productgroepen worden in de weken voor de implementatie van beeldveilen geïntensiveerd. We controleren niet strenger, maar wel meer. De betrouwbaarheid van de productinformatie en -foto’s is immers van cruciaal belang voor het goed functioneren van de marktplaats. Daarnaast valt of staat uw verkoopsucces met betrouwbare productfoto’s. De app RFH photo is een hulpmiddel voor het maken van kwalitatief hoogwaardige foto’s.
  • De Keurmeester wijzigt de aanvoerinformatie bij afwijkende productfoto’s en/of -informatie ten opzichte van het geleverde product. Er wordt daarna contact met u opgenomen. Een afwijking in de productfoto’s en/of -informatie heeft mogelijk effect op uw positie op de Quality Index en prijsvorming op de klok. Het is dus heel belangrijk dat u juiste productinformatie en -foto’s aanlevert.
Voor planteninkopers
  • De groene, bloeiende en outdoor planten rijden niet meer voor de klokken van Aalsmeer en Naaldwijk langs. Wanneer welke productgroep exact aan de beurt is, leest u in het veilschema. Deze wordt op woensdag in de week voorafgaand bekend gemaakt.
  • U kunt planten nog wel blijven schouwen. In Naaldwijk kan dat tijdens de uitrol van beeldveilen tot 05.20 uur in het opstelgebied. In Aalsmeer is dit mogelijk in de buffer tot 06.20 uur.
  • Kwekers kunnen sinds kort gebruik maken van RFH photo: de app waarmee zij gemakkelijk kwalitatief en betrouwbare productfoto’s kunnen maken. Ook u kunt binnenkort gebruik maken van RFH photo: hiermee kunt u op een tweede scherm productfoto’s van het geveilde en eerstvolgende te veilen product bekijken.

Heeft u vragen over beeldveilen?

Bekijk Vraag en antwoord onderaan deze pagina. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Over Landelijk Veilen

Vraag en antwoord