Veelgestelde vragen Fust Online

Op deze pagina vindt u het antwoord op veelgestelde vragen over onze dienst Fust Online.

Hoe activeer ik de nieuwe Royal FloraHolland Fust Online webapplicatie?

Royal Flora Holland QR code fust online
qr code fust online
  • Tik deze link in de adresbalk op uw mobiele telefoon: https://fustonline.royalfloraholland.com. Voor de PC is deze link niet het juiste format. Fust Online is een webapplicatie ontwikkeld voor op de mobiele telefoon (Apple of Android). Voor het maken van vooraankondigen op de PC is de Webview-applicatie beschikbaar.
  • Scan onderstaande QR-code met de camera van uw mobiele telefoon of met een QR- scanner App. Deze code brengt u eenvoudig en snel naar het vernieuwde Fust Online.

Is deze webapplicatie beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store?

Nee. Deze webapplicatie is niet beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

Blijft de huidige Fust Online App bestaan?

Nee. Op zondag 27 juni 24.00 uur gaat de huidige App offline en is het vooraf aankondigen van fustbestellingen en -innames alleen nog mogelijk via de vernieuwde Fust Online webapplicatie.

Hoe voeg ik de vernieuwde webapplicatie toe aan het startscherm van mijn mobiele telefoon?

Bij een Android toestel verschijnt er onderin een pop-up om eenvoudig de applicatie toe te voegen aan het startscherm. De werkwijze voor iPhone vindt u in het hoofdmenu van de webapplicatie onder 'Help'.

Verandert de werkwijze in de vernieuwde webapplicatie ten opzichte van de huidige Fust Online App?

Nee. De functionaliteiten en werkwijzen wijzigen niet. De wijze waarop u nu de vooraankondigingen gewend bent te doen blijft dus gelijk. Wij hebben alleen kleine verbeteringen doorgevoerd in het uiterlijk van de 'schermpjes'

Waarom ontwikkelt Royal FloraHolland een nieuwe Fust Online webapplicatie?

Dit gebeurt om de stabiliteit in de toekomst van de dienst Fust Online te blijven borgen. De nieuwe Fust Online webapplicatie maakt geen onderdeel meer uit van de module 'Logistieke middelen' binnen de Royal FloraHolland App. Het is een aparte, losstaande webapplicatie.

Is het gebruik maken van Fust Online verplicht?

Ja, vanaf 1 januari 2020 is het gebruik van Fust Online verplicht voor klanten (kwekers, kopers en importverwerkers) die zelf fust halen in de fustwinkel en klanten die zelf fust inleveren (vaste en mobiele inname).

Heb ik een abonnement nodig om gebruik te maken van Fust Online?

Ja, om gebruik te maken van Fust Online heeft u een abonnement nodig. Dit abonnement is gratis. U kunt zich hiervoor aanmelden via Mijn Royal FloraHolland. Meer informatie vindt u op onze website: www.royalfloraholland.com/fustonline.

Ik heb nog geen account in de MijnRoyalFloraHolland omgeving. Hoe maak ik deze aan?

U gaat naar www.royalfloraholland.com en klikt in de rechter bovenhoek op Log in. Via 'Nieuw account aanvragen' kunt u toegang krijgen tot de MijnRoyalFloraHolland omgeving.

Hoe activeer ik de dienst Fust Online?

Voordat u gebruik kunt maken van Fust Online activeert u eenmalig de dienst 'Fust inname en uitgifte' via Mijn Royal FloraHolland.

Om de dienst te activeren doorloopt u eenmalig deze stappen:

  • Ga naar https://www.royalfloraholland.com/
  • Login via 'Mijn Royal FloraHolland'
  • Klik onder 'Mijn diensten' op 'Beschikbare diensten' en voeg de dienst 'Fust inname en uitgifte' toe (niet te verwarren met 'Logistieke middelen online')
  • Klik vervolgens onder 'Start webdiensten' op 'Fust inname en uitgifte'. Hierna gaat u automatisch naar het nieuwe fustsysteem Fust Online
  • Binnen twee werkdagen (van toepassing voor webview) activeren wij de dienst Fust Online. Hierna kunt u online fust aankondigen voor innames en uitgiftes.

Op www.royalfloraholland.com/fustonline kunt u de handleidingen vinden.

Kan ik ook de dienst Fust Online aan een medewerker beschikbaar stellen, zonder dat deze ook de andere diensten in de Royal FloraHolland App kan gebruiken?

Ja. Gebruik hiervoor het menu 'extra accounts'. U vindt dit bij 'Mijn gegevens' in Mijn RoyalFloraHolland. In dit menu kunt u per medewerker aangeven welke diensten u wel of niet beschikbaar stelt.

Op www.royalfloraholland.com/fustonline kunt u de handleidingen vinden.

Hoe voeg ik andere medewerkers toe binnen Fust Online?

U kunt alleen als beheerder van het hoofdaccount medewerkers toevoegen. Als u medewerkers wilt activeren voor de dienst Fust Online, volg de instructies in de handleiding op www.royalfloraholland.com/fustonline.

Is Fust Online voor iedereen beschikbaar?

Op dit moment is Fust Online beschikbaar voor zelfrijdende kwekers en kopers, die zelf fust ophalen en/of inleveren in de fustwinkel. Voor vervoerders, die werken met een Transport Management Systeem (TMS) is er een online koppeling beschikbaar. Voor vervoerders zonder TMS is er nog geen functionaliteit beschikbaar.

Stopt het gebruik van bonnenboekjes?

Ja, we stoppen met het gebruik van de bonnenboekjes. Natuurlijk ontvangt u wel per e-mail een digitale transactiebon.

Heeft u nog volledige bonnenboekjes over voor locatie Naaldwijk? U kunt deze inleveren bij de slotplatenbalie in Naaldwijk en wij crediteren de kosten aan u.