Onze visie en missie

Wij zijn een coöperatie van kwekers. Wij verbinden kwekers, kopers en derden op ons digitale platform. Dat doen we met onze unieke combinaties van diensten op het gebied van bestellen, bezorgen en betalen. Zo creëren we een stevig fundament, waarop alle spelers in de sector samenwerken aan duurzaam succes op de wereldwijde sierteeltmarkt. Doe met ons mee. Connect to grow.

Al meer dan 100 jaar brengen we kwekers en kopers bij elkaar. Dankzij deze unieke samenwerking halen we het meeste uit de markt. Ons doel is optimale prijsvorming tegen minimale kosten.

Onze belofte: waar we voor staan

Growing opportunities together: we verbinden spelers in de sierteelt en we creëren kansen voor duurzame groei en succes op de wereldwijde markt.

Onze visie

Wij gaan voor duurzame groei op lange termijn. Via ons digitale B2B platform verbinden we kwekers en kopers met alle partijen in de sector. Zo worden we niet alleen steeds slimmer, duurzamer en efficiënter, maar bouwen we ook een toekomstbestendige sector.

De markt verandert

Kwekers en kopers zoeken continu de meest efficiënte manieren om te voldoen aan de vraag naar sierteeltproducten. Dat doen zij steeds vaker direct met elkaar. Onze doelstelling van optimale prijsvorming tegen minimale kosten staat daardoor onder druk. Tegelijk ziet iedereen dat de markt verandert. Verschillen tussen kwekers en kopers nemen toe, de rol van retail groeit en er ontstaan nieuwe internationale afzetmarkten. Alles moet bovendien sneller, verser en duurzamer. Met de mogelijkheden van digitalisering spelen we in op deze ontwikkelingen.

Wij veranderen mee

Wij ontwikkelen onze marktplaats tot het digitale B2B platform van de sierteeltsector met het breedste, diepste en ook meest duurzame aanbod van bloemen en planten wereldwijd. Bestellen, betalen, bezorgen: wij zorgen dat het allemaal via ons platform kan. Zodat elke manier van handelen (direct én klok) via RoyalFloraHolland onze kwekers en kopers voordelen biedt. Met nieuwe diensten bieden we slimme oplossingen voor kwekers en spelen we in op de wensen van kopers. Zo kunnen onze klanten zich richten op datgene waar zij goed in zijn en optimaliseren we de sierteeltketen.

  • Bestellen: op ons platform bieden we verschillende opties om efficiënt en effectief digitaal te handelen. Direct bij de kweker én via de klok. Kwekers en kopers kiezen de manier van handelen die het beste bij hun past.
  • Betalen: met onze facturering en betaaldiensten zorgen we voor een betrouwbare financiële afhandeling. Dat doen we wereldwijd voor alle partijen.
  • Bezorgen: met onze bezorgdiensten bieden we logistieke oplossingen en transport voor alle bestellingen vanaf de tuin tot aan de koper. Daardoor kunnen we vaker, vlugger en verser leveren.

Wij geloven dat we samen slimmer en beter zijn. En dat we meer kunnen doen voor minder kosten dan ieder alleen. Samen worden we steeds efficiënter en duurzamer en bouwen we aan een toekomstbestendige sierteeltsector.

Video: De kracht van de marktplaats

Hoe doen we dat?

We veranderen in 3 stappen:

Stap 1
We ontwikkelen Floriday, ons digitale B2B platform, als basis van de strategie. Kopers bestellen makkelijk en snel via de klok of direct, via Floriday Schermen, de Floriday API of met Blueroots. Bestellen voor dezelfde dag of voor later, in Nederland en Europa, maar net zo goed wereldwijd. 100% digitaal handelen is een voorwaarde. Eerst handelen we alle directe transacties digitaal via Floriday af. Later geldt dat ook voor kloktransacties, na introductie van de digitale klok. Op basis van alle bestelgegevens in Floriday, regelen we het betalen én bezorgen vervolgens slimmer.

Stap 2
We werken stapsgewijs toe naar landelijk veilen. We concentreren vraag en aanbod van bloemen en planten op een landelijke, digitale klok. Zo zetten we in op optimale prijsvorming. Daarnaast zorgen we voor slimme, gebundelde logistiek en transport, die naadloos aansluit op de bedrijfsprocessen van kwekers en kopers. Zo leveren we vaker, verser en vlugger op de plek die onze klanten wensen. We besparen kilometers én kosten. We beginnen met het transport tussen onze vestigingen en breiden dat stap voor stap uit naar een landelijk logistiek netwerk.

Tegelijkertijd werken we aan nieuwe diensten voor bestellen, betalen en bezorgen. Deze maken we beschikbaar op Floriday. Voor directe én klokhandel.

Landelijk veilen

Stap 3
Ondertussen bouwen we onze diensten internationaal uit, zodat internationaal handelen makkelijker en zorgeloos via onze marktplaats verloopt. Op deze manier bedienen we met Floriday een zo groot mogelijk internationaal netwerk, met een zo breed mogelijk assortiment én ondersteunende diensten. Schaal is cruciaal om met een B2B platform succesvol te zijn en te blijven.

We maken internationale betalingen mogelijk. Zo rekenen onze kwekers ook bij wereldwijd handelen op onze betalingszekerheid. We ontwikkelen op deze manier nieuwe afzetmarkten en we helpen kwekers en kopers kansen te verzilveren. We starten met betalen in dollars op één van de internationale handelsstromen en breiden dit stap voor stap uit.

Duurzame ontwikkeling

Tegelijkertijd blijven we vol inzetten op duurzame ontwikkeling. Duurzaamheid zien we als kans en als verantwoordelijkheid om met de keten de sierteeltsector nóg beter te maken. Zo zorgen we samen voor een goed functionerend plantenpaspoort en betrouwbare milieuregistratie. We werken toe naar milieucertificering vanaf 2022.

Samen met partners en voor iedereen

Samen bereik je meer dan alleen. Daarom betrekken we onze leden intensief bij onze strategie en werken we nauw samen met kwekers, kopers en partners. Om onze dienstverlening te versterken en om nog veel meer unieke kansen te ontdekken voor groei en ontwikkeling. We realiseren ons dat deze ontwikkelingen consequenties hebben voor de bedrijven van onze kwekers en kopers. We doen er alles aan om te zorgen dat iedereen mee kan blijven doen.

Strategische thema's