Addie Groen Phalaenova 01

Milieuregistratie en milieucertificering

Een groene toekomst kweken we samen

Onze kwekers werken hard voor mooie, kwalitatieve producten waar consumenten blij van worden. Bloemen en planten die met respect voor mens en milieu worden geteeld. We willen als sector laten zien dat het goed zit met onze producten.

Heeft u vragen over milieuregistratie en milieucertificering?
NEEM CONTACT MET ONS OP
Tegelijkertijd houden milieubewegingen en marktpartijen zoals retailers ons nauwlettend in de gaten, en verwachten we aanscherpingen van milieuwet- en regelgeving. Dit willen we voorblijven door als sector te laten zien dat het goed zit met onze producten. Een van de manieren waarop we dit kunnen doen is onze kwekers te stimuleren en te helpen zich te laten certificeren

Bekijk onze nieuwe video over milieuregistratie

In deze video vertellen een handelaar, een bloemist en twee kwekers waarom ze zijn begonnen met het bijhouden van een digitale milieuregistratie en wat een milieucertificaat hun in de praktijk oplevert. Laat u inspireren en overtuigen aan de hand van hun tips en ervaringen.

Persoonlijk bezoek door specialist duurzaamheid en milieucertificering

Royal Flora Holland Danielle van Heijningen web
Duurzaamheidspecialist Danielle van Heijningen
Wij komen graag bij u op het bedrijf langs voor persoonlijke begeleiding, uiteraard met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje en het houden van voldoende afstand.
Duurzaamheidspecialist Danielle van Heijningen kan op uw verzoek binnenkort bij u langskomen, ze beantwoordt dan al uw vragen, geeft handige tips en helpt u op weg om te beginnen met digitale milieuregistratie en milieucertificering. De Westlandse Danielle groeide op tussen de sierteeltkwekerijen en heeft meer dan twintig jaar ervaring als milieucertificering-specialist en adviseur gewasbeschermingsmiddelen. Via dit formulier kunt u zich aanmelden. Daarna wordt u zo spoedig mogelijk door ons gebeld om een afspraak in te plannen. Heeft u hulp nodig bij uw aanmelding of heeft u vragen? E-mail naar: sustainability@royalfloraholland.com.

Nieuwe folder milieuregistratie nu beschikbaar

In deze nieuwe folder leggen we in een paar minuten leestijd uit hoe u een milieucertificaat regelt in drie overzichtelijke stappen.

Nieuwsbericht: Vernieuwde aanpak digitale milieuregistratie en milieucertificering

Royal Flora Holland Milieucertficaat
Royal FloraHolland kiest voor een vernieuwde aanpak voor digitale milieuregistratie en milieucertificering. De nieuwe aanpak is gericht op stimuleren door kwekers te begeleiden en deelname makkelijker te maken, in plaats van te werken met sancties in de vorm van boetes en tijdelijke uitsluiting van de marktplaats.

Lees het volledige nieuwsbericht

Veelgestelde vragen

Aanbieders van milieucertificaten

MPS

MPS biedt een registratietool, certificerende instelling (CI) en milieucertificaat in één.

Lees meer

GLOBALG.A.P.

GLOBALG.A.P. werkt samen met registratietools en certificerende instellingen (CI’s).

Lees meer

Internationaal

Wereldwijd voldoen de certificaten van MPS. Daarnaast zijn er een aantal andere certificaten die voldoen aan de eisen, namelijk certificaten van GLOBALG.A.P., KFC en Florverde.

Lees meer

Het Supportteam

Het Supportteam is opgericht om u persoonlijk te informeren over de keuzes voor digitale milieuregistratie en milieucertificering en u op weg te helpen. We begrijpen dat er veel informatie op u afkomt en het lastig kan zijn om een keuze te maken. Daar helpt het Supportteam u graag mee.

Wij bieden u:

  • Informatie en inzicht om zelf een goed overwogen keuze te kunnen maken uit de twee aanbieders voor milieuregistratie en milieucertificering.
  • Persoonlijke begeleiding bij de aanmeld c.q. inschrijfprocedure bij een van de twee aanbieders.  
Het Supportteam is bereikbaar via ons Klant Contact Center:

Duurzaamheid in de sierteeltsector

In onderstaande video leggen we in twee minuten uit wat het belang is van duurzaamheid in onze sector en welke rol digitale milieuregistratie en milieucertificering daarin speelt.