De landelijke, digitale veiling

Nu veilen we nog afzonderlijk op de drie exportlocaties van Royal FloraHolland: Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. We gaan naar een landelijke, dus locatie-onafhankelijke, digitale veiling toe. Zo brengen we vraag en aanbod van onze drie exportlocaties samen in één digitale (wereldwijde) marktplaats.

Naast Directe Verkoop komt op Floriday ook een digitale veiling beschikbaar. Kwekers kunnen dus op één plek hun producten aanbieden via de diverse handelskanalen en zo meer kopers bereiken. En kopers hebben via Floriday toegang tot het volledige brede en diepe assortiment van alle aangesloten kwekers. Daarbij komt dat zij op verschillende exportlocaties kunnen inkopen. En bij aankoop kunnen zij zien in welk tijdvak het product geleverd wordt.

Door concentratie van vraag en aanbod in Floriday optimaliseren we de prijsvorming, wordt het inkoopproces efficiënter, overzichtelijker en gemakkelijker en verminderen de administratieve lasten aanzienlijk.

Demo digitale Veiling

De digitale veiling is volop in ontwikkeling. Dit proces doorlopen we stap voor stap. We bekijken onder andere welke functionaliteiten en welk design het veilproces en inkoopproces het meest optimaal ondersteunen. En hoe we een goede klantbeleving kunnen garanderen. Dit toetsen we vervolgens bij inkopers, aanvoerders en Veilingmeesters. Daarna voeren we verbeteringen door, en toetsen we het opnieuw. De digitale veiling implementeren we als eerste in Eelde. Binnenkort is er een demoversie van de digitale veiling beschikbaar.

Aantallen drukken

Sinds de fusie in 2008 hanteren we op de exportlocaties van Royal FloraHolland verschillende inkoopmethodes. In Aalsmeer en Rijnsburg kunt u nu nog via spraak of via aantallen drukken inkopen. En in Naaldwijk kan dat alleen via aantallen drukken. Deze verschillende inkoopmethoden trekken we - in aanloop naar de landelijke, digitale veiling – gelijk. We gaan daarbij voor aantallen drukken. Op woensdag 17 november 2021 stappen we over op aantallen drukken. Dit houdt in dat een koper niet langer met audio (spraak) zijn koopintentie op de veilingklokken van Royal FloraHolland kan aangeven. Dit geldt voor alle veilgroepen.