Landelijke klok

Welkom op de landelijke klok! Op deze landelijke klok wordt het aanbod en de koopkracht van locatie Naaldwijk en Aalsmeer op 1 klok geconcentreerd.

Landelijke klok Veilen bloemen
Livegang 24 november

Een volwaardige en interessante klok voor inkopers waar alle Snijanthurium, Snijorchidee, Alstroemeria en Strelitzia worden geveild.

Hoe werkt het?

Als aanvoerder bepaal je nog steeds op welke locatie(s) je je producten neerzet. Tevens bepaal je zelf de veilvolgorde van je eigen partijen. We handelen deze volgorde per locatie af. Welke locatie als eerste wordt geveild, wordt door middel van een loting vastgesteld. Standaard hanteren we het briefvolgorde nummer om je veilvolgorde van een locatie te bepalen en waarbij we oplopend van het laagste naar hoogste briefnummer veilen.

We bieden daarnaast de optie om te veilen op alfabetische cultivar volgorde. Van A naar Z en per cultivar veilen we het belangrijkste sorteerkenmerk als eerste. Wil je gebruik maken van deze optie? Dan kun je het beste contact opnemen met je veilingmeester.

Dagelijkse veilschema's

Het dagelijkse veilschema wordt bepaald door Royal FloraHolland. Op de Royal FloraHolland website kun je alle veilschema’s lezen.
Je blijft op dezelfde wijze de partijen aanvoeren. Alleen op locatie Naaldwijk, alleen op locatie Aalsmeer of op beide locaties. Jij bepaalt!

Zodra alle partijen zijn aangemeld op de landelijke klok verrichten we de loting. Deze loting bestaat uit 2 delen en vindt elke dag opnieuw plaats:
  1. Als eerste bepalen we welke locatie van een kweker als eerste wordt geveild. Eerst Naaldwijk of eerst Aalsmeer?
  2. Vervolgens vindt de random kweker loting plaats. Iedereen maakt evenveel kans om als 1e, 2e, 3e of als laatste geloot te worden ongeacht het moment van aanvoeren, de partijgrootte of je opstellocatie.
Komt jouw nummer als eerste uit de loting dan worden al jouw partijen als eerste geveild op de landelijke klok en met de locatie die als eerste geloot is. Heb je geen producten op de locatie die als eerste is geloot? Geen probleem, dan starten we direct met de partijen van de andere locatie.

Vervolgens wordt de kweker geveild die als 2e uit de loting is gekomen en ook eerst met de partijen van de locatie die als eerste is geloot en direct erna de andere locatie. Zo gaan we door totdat alle aanvoerders in de veilgroep zijn geveild.

Nadat je producten zijn geveild op de landelijke klok worden de transacties door logistiek naar de klant gebracht.

Meer informatie

Gerelateerd nieuws