Samen groener groeien
Edwin en Karin

Samen groener groeien

Met onze drie klantbeloftes ‘makkelijk handelen', ‘passende logistiek’ en ‘slim ondernemen’ creëren we kansen voor duurzaam succes. Vanuit onze duurzame ambitie ‘Samen groener groeien’ verduurzamen we de coöperatie. We stimuleren dat ook onder kopers, kwekers en in de sierteeltketen in het algemeen. Dat zie je terug in onze dienstverlening.

Duurzaamheid

Samen met Edwin en Karin groener groeien

VDE Plant zet ieder jaar stappen om te verduurzamen. VDE is transparant over wat er nodig was om hun kamerplanten te kweken. Dat is volgens Edwin belangrijk voor de leverzekerheid naar de Europese markt en daarmee het bestaansrecht van het bedrijf én de toekomst van zijn kinderen. Benieuwd wat VDE Plant allemaal al heeft gedaan om te verduurzamen?
Duurzaamheid

Samen met Amazone Plants verduurzamen

In Honselersdijk kweekt Amazone Plants op bijna 6 hectare jaarrond vele rassen anthuriums in verschillende kleuren en potmaten. De afgelopen jaren heeft het bedrijf volop ingezet op verduurzaming. Mede-eigenaar Bas van Zijl legt uit wat het bedrijf allemaal doet op het gebied van energie, hergebruik van water en CO2 en het verduurzamen van verpakkingen.
Duurzaamheid

Samen met jou duurzaam produceren

Hoewel een groot deel van de rozen tegenwoordig uit Afrika komt, staan bij rozenkwekers in eigen land de ontwikkelingen alles behalve stil. Kwekerij Marjoland uit Waddinxveen investeerde de afgelopen jaren volop in verduurzaming, om zo het bedrijf toekomstbestendig te maken en de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Eigenaar Daniel van den Nouweland vertelt er meer over.