Royal Flora Holland Naaldwijk 20180508
Groen is veel meer dan mooi. Het is geen luxe, maar een randvoorwaarde voor een gezond bestaan, nu én in de toekomst. Royal FloraHolland zet zich samen in met stichting ‘De Groene Stad’ voor meer groen in steden en gemeenschappen. We verzamelen kennis over de meerwaarde van groen in de stedelijke omgeving, verbinden en inspireren. Naast de eerder gepubliceerde factsheets, zijn er nu ook interessante podcasts. Luistert u mee?

Door telkens een wetenschapper en iemand uit ‘de praktijk’ aan het woord te laten, slaan de podcasts een interessante brug tussen wetenschappelijke inzichten en de toepassing in de dagelijkse praktijk. De eerste podcast gaat over effectief klimaatgroen. Welke kansen biedt groen om de negatieve effecten van de opwarming van de steden te verminderen? In de tweede podcast hoort u meer over de gezonde groene werkplek, die zorgt voor minder ziekteverzuim. Gemiddeld ruim één dag minder ziekteverzuim per medewerker per jaar is slechts één van de resultaten van een groene werkplek. Dit najaar volgen nog twee nieuwe podcasts.

Podcast Effectief klimaatgroen

Steden worden warmer en droger, ook hebben ze te kampen met hoosbuien. Bomen en planten helpen bij het reduceren van deze klimaateffecten. Jelle Hiemstra (WUR) en Brenda Swinkels (Van den Berk Boomkwekerijen) vertellen over de positieve bijdrage van bomen in de stad. Niet alleen vanuit wetenschappelijk opzicht, maar ook verhalen uit de dagelijkse praktijk. In deze podcast komen veel praktische tips aan bod, inclusief voorbeelden van te gebruiken assortimenten.

Podcast Goed Groen Werken

Onderzoek toont aan, dat een gezonde groene werkplek zorgt voor minder ziekteverzuim. Daarnaast zorgt het groen voor een betere luchtkwaliteit, arbeidsvoldoening en arbeidsproductiviteit. Onderzoekster Tia Hermans (WUR) vertelt over haar onderzoeken, die dit bewijzen. Annette Mertens (arbeid- en organisatiedeskundige bij Zorg van de Zaak), licht haar ervaringen uit de praktijk toe. Een mooi voorbeeld van hoe organisaties de meerwaarde van groen erkennen, toepassen en ervaren.

Kennis delen vanuit De Groene Agenda

‘Groen is meer dan mooi’ is één van Royal FloraHolland’s duurzaamheidsambities. We willen hiermee een bijdrage leveren aan leefbare, groene steden en groene gemeenschappen. Binnen het programma ‘De Groene Agenda’ bouwen we met onze partners aan wetenschappelijke kennis en bewijs door onderzoek, projecten en programma’s. Dit levert input voor activiteiten die bijdragen aan het verbeteren van onze leefomgeving. Onder andere kwekers, gemeentes en vastgoedpartijen kunnen de waarde van groen verzilveren door actief hiermee aan de slag te gaan.

We ontsluiten en delen deze kennis om inzichten en inspiratie te bieden voor de sector. Dit doen we op verschillende manieren. Ook benieuwd naar de meerwaarde van groen?