Royal floraholland recycling trays

Normpack trays zijn 100% recyclebaar. Producenten kunnen hierdoor gebruikte trays opnieuw inzetten bij de productie van nieuwe Normpack trays. Dit gebeurt dan ook nu al op grote schaal. Recycling is niet alleen erg belangrijk voor de duurzaamheid, maar het is ook nog eens goedkoper!

Een Normpack tray bestaat gemiddeld uit 90% gerecycled materiaal. Producenten gebruiken ook circa 10% nieuw materiaal bijvoorbeeld voor de kleur of omdat er niet genoeg gerecycled materiaal beschikbaar is . Recyclen is dus erg belangrijk voor de productie van Normpack.

Recycling is duurzamer

Vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid is het belangrijk om zoveel mogelijk gerecycled materiaal in te zetten voor nieuwe trays. Dit past bij het streven naar circulariteit. Royal FloraHolland is deelnemer aan het Plastic Pact waarmee wij ons met 85 koplopers richten op meer circulariteit bij eenmalig plastic.

Recycling is goedkoper

Maar er is nog een andere goede reden om dit te doen: gerecycled Normpack materiaal is goedkoper dan nieuw plastic! Als er voldoende gerecycled materiaal beschikbaar is, kiest een fabrikant hier zeker voor. Meer recycling draagt dus echt bij aan een duurzamere wereld.

Minimaal 70% recycling in 2025

Onderzoek van Royal FloraHolland toont aan, dat in Nederland en Duitsland maar liefst 50% van de gebruikte trays wordt gerecycled tot nieuwe trays. Dit gebeurt in de business-to-business stroom. Eenmalige plantentrays die bij consumenten terecht komen worden niet gerecycled. Onze ambitie ligt echter nog hoger! Royal FloraHolland heeft in het kader van het Plastic Pact, een recycling percentage uitgesproken van minimaal 70% in 2025.

Meer weten

Wat is de levensloop van een eenmalige Normpack plantentray? Van welke grondstoffen wordt de tray gemaakt? En hoe ver zijn we met de recycling ervan?