Ambitie Qualily 06
Het verhogen van de betrouwbaarheid van de productinformatie en -foto’s is van cruciaal belang voor het goed functioneren van de marktplaats en voor het verbeteren van de inkoopbeleving van kopers bij het veilen. Dit wordt nóg belangrijker in een wereld die verder digitaliseert en internationaliseert. Daarom intensiveerden we onder andere in de kwaliteitscontroles van productfoto’s, we vernieuwden de Quality Index en harmoniseerden het reclamatieproces. Ook sturen we vanaf 18 oktober op QI-scores. Daarnaast moet er nog meer verbeteren. Daar werken we aan. Samen met kopers én met aanvoerders.
Aanvoerders zijn verantwoordelijk voor het aanleveren van juiste productinformatie en -foto’s. Een relatief kleine groep aanvoerders levert structureel onbetrouwbare productinformatie en -foto’s. Hiermee wordt een groot deel van de reclamaties veroorzaakt. Royal FloraHolland gaat de komende jaren duidelijke consequenties verbinden aan de mate van betrouwbaarheid van productinformatie en -foto’s van aanvoerders.

De vernieuwde Quality Index is op maandag 26 juli live gegaan en laat via een A-, B- of C-score zien hoe betrouwbaar de productinformatie van een aanvoerder over de afgelopen 62 weken is geweest. Royal FloraHolland stuurt met haar kwaliteitsbeleid op deze scores. Alleen op deze manier kan de coöperatie een betrouwbaar digitaal platform zijn.

Vanaf 18 oktober 2021: prestaties tellen mee voor kwaliteitsbeleid

Vanaf maandag 18 oktober tellen fouten in de aanvoerinformatie mee voor het kwaliteitsbeleid. Aanvoerders krijgen via de Quality Index een A-, B- of C-score. Aan deze score wordt vanaf 18 oktober 2021 een systematiek van belonen en sanctioneren gekoppeld. Zo krijgen aanvoerders met een A-score vanaf 1 januari 2022 de heffing die wordt opgelegd na een eerste constatering gerestitueerd. En vanaf 1 januari 2023 zijn we voornemens om het product van aanvoerders die dan, na een periode van 62 weken, nog steeds een C-score hebben, achteraan de veilgroep te veilen. Over de verdere invulling van de systematiek van belonen en sanctioneren informeren wij u later.

Voor de marktplaats is het van belang dat alle aanvoerders betrouwbare productinformatie en -foto’s leveren. Daarom willen we iedereen de mogelijkheid geven om hun score te verbeteren. Komende maanden ontvangen alle aanvoerders meer informatie over hun QI-score. Ook nodigen wij alle aanvoerders uit voor kwekersondersteuning. Deze ondersteuning bieden wij tot 2023 aan om iedereen de kans te geven een A-score te krijgen. Komende maanden hoort u hier meer over. In de tussentijd kunt u alvast uw QI-score bekijken in de MijnRFH-omgeving.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.