Royal Flora Holland Ambitie Qualily 04
Het verhogen van de betrouwbaarheid van de productinformatie en -foto’s is van cruciaal belang voor het goed functioneren van de marktplaats en voor het verbeteren van de inkoopbeleving van kopers bij het veilen. Dit wordt nóg belangrijker in een wereld die verder digitaliseert en internationaliseert. We geven u een update hoe wij de betrouwbaarheid van productinformatie en -foto’s dagelijks verbeteren.
Het is belangrijk dat de productfoto's bij elke partij up-to-date zijn en 100% overeenstemmen met de aangevoerde producten. Afwijkingen in aanvoerinformatie worden geconstateerd door kwaliteitscontroles van keurmeesters vóór het veilen en door reclamaties van inkopers ná het veilen. Beide afwijkingen worden meegenomen in de Quality Index, waarmee de betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie van kwekers weergegeven wordt.

Speciaal fototeam

De productfoto is één van de zaken waar het kwaliteitsteam van Royal FloraHolland steeds vaker op controleert. Zo is er een speciaal fototeam aangewezen om deze controles te doen. We controleren maandelijks gemiddeld zo’n 28% van het totaal aangevoerde partijen op de klok. En deze controles vinden steeds gerichter plaats, omdat wij controles baseren op (historische) data – zoals de Quality Index – maar ook op basis van kennis over de start of het einde van de aanvoer van een
bepaald seizoensproduct. Met deze data zijn we dus steeds scherper op mogelijke afwijkingen in productfoto’s. Afwijkingen die we in het verleden überhaupt niet zagen. Het betrouwbaarheidspercentage van de door ons gecontroleerde aanvoer, hangt al een tijdje rond de 97%. Een mooie score! Ook heeft ons controlebeleid al tot een aantal verbeteringen geleid.

Wist u dat…?

  • de betrouwbaarheid van de productfoto bij de balkon- en terrasplanten van gemiddeld 95% naar ruim 96% in de maand september is gestegen. En zelfs tot 98% in de maand oktober?
  • aanvoerders van seizoensbloemen er bij de start van het seizoen op zijn gewezen dat productfoto’s bij elke partij actueel moeten zijn. Dat leidde het afgelopen jaar tot een verhoging van de betrouwbaarheid van 94% naar 98%.
  • in het afgelopen jaar er in tegenstelling tot andere jaren nagenoeg geen aanvoerders meer zijn geweest die over een langere periode foutieve productfoto’s hebben aangeleverd?
  • met name de kleinere aanvoerders aangeven dat zij de aandacht en begeleiding die ons kwaliteitsteam geeft, erg prettig vinden. En dat loont!

Maandelijks dashboard

Met onderstaand dashboard geven we u maandelijks een inkijkje in de statistieken over de betrouwbaarheid van productfoto's, van productinformatie en het aantal reclamaties.
Royal Flora Holland Landelijk veilen kwaliteit klantbeleving dashboard oktober2021