Royal floraholland jack zwinkels

In een serie portretten brengen wij leden van Royal FloraHolland in beeld. Ondernemers, denkers en vernieuwers die met elkaar en het management van Royal FloraHolland het gesprek aangaan. Over de vraagstukken waar we als coöperatie voor staan. Bijzondere mensen met eigen ideeën en een gezamenlijke droom: een bloeiende toekomst voor onze coöperatie.

Jack Zwinkels van Kwekerij Vicini zit in de FPC snijhortensia's. Hij vindt het belangrijk zijn stem te laten horen. En dat kan via de FPC.

Jack Zwinkels

  • Leeftijd: 30
  • Kwekerij Vicini
  • Snijhortensia
  • Regio Oostland
  • Samenwonend

"Als kwekers over de veiling praten gebruiken ze vaak de zij-vorm. Dit klopt natuurlijk niet, want wij zijn de veiling. Als er iets fout gaat, dan kun je ook jezelf eens achter de oren krabben. We hebben daar een gedeelde verantwoordelijkheid in. Ik zie de coöperatie wat dat betreft als een olietanker. Als je pas op het laatste moment bijstuurt, dan ben je te laat. Je moet vanaf het begin bijsturen. Dan kun je de koers nog veranderen. Dat is ook precies de reden waarom ik bij de FPC zit."

"Op dit moment spelen er drie belangrijke thema's: certificering, digitalisering en landelijk veilen. Daar wil ik graag over meedenken: ik ben groot voorstander van vooruitgang. En nu in het beginstadium kunnen we nog iets bereiken. Werken aan een mooie toekomst."

"Als lid van de FPC kan ik daar aan bijdragen. Ik ben ook altijd geïnteresseerd in hoe iets werkt. Als ik ergens net wat meer over lees en de verschillende kanten bekijk, begrijp ik de gemaakte keuzes wat beter. Binnen de FPC houd ik me vooral bezig met Floriday. Digitalisering ligt mij goed. Over een jaar hoop ik dat alle snijhortensia-kwekers goed met Floriday kunnen werken. Binnen Floriday zelf of via een externe software-leverancier. Net wat voor hen het beste werkt. Deze verandering is nodig, maar het moet wel werkbaar zijn."

"Als productgroep wordt de snijhortensia nog wel eens over het hoofd gezien. Het blijft dus belangrijk om ons te laten horen. Ik heb wel het idee dat ik het grotere plaatje goed zie. En dat ik onze groep dus ook goed kan vertegenwoordigen. Daar wil ik voor waken. Zodat ik de belangen van alle snijhortensia-kwekers behartig. En niet alleen mijn eigen belang. Voor mij is dat heel logisch. Want we zijn toch niet voor niets al meer dan honderd jaar een coöperatie? Samen staan we sterk. Juist dankzij onze vereende krachten hebben we al zoveel successen behaald."