Royal floraholland bloemboeketten op kar 20160510 01

Het verhogen van de betrouwbaarheid van de productinformatie en -foto’s is van cruciaal belang voor het verbeteren van de inkoopbeleving. Dit wordt nóg belangrijker in een wereld die verder digitaliseert en internationaliseert. Doordat we de kwaliteitscontroles hebben  geïntensiveerd, wordt de productinformatie al betrouwbaarder.  Maar de betrouwbaarheid van productinformatie én -foto's kan zeker nog verbeteren. Daar werken we samen aan met kopers én aanvoerders. 

Om tot een aankoopbesluit op een digitale marktplaats te komen, is het van belang dat kopers geleverd krijgen wat  hen is beloofd. Betrouwbare productfoto's en productinformatie worden nóg belangrijker. De afgelopen periode is daarom gewerkt aan de verbetering van de  Quality Index (QI). Dat is de graadmeter die op het klokfront wordt getoond en het betrouwbaarheidsniveau van een kweker weergeeft.  

Meten, informeren en ondersteunen

In de verbeterde QI wordt deze zomer ook de data van de correcties op aanvoerinformatie opgenomen. Daarbij wordt de betrouwbaarheid van de productinformatie gemeten over een periode van 62 weken, bij minimale aanvoer van 50 partijen. Deze zomer informeren we kwekers over hun huidige positie op de Quality Index. Ook bieden we hen  ondersteuning ter verbetering van hun score. We organiseren product- en kwaliteitspecifieke (online) sessies, bespreken veelvoorkomende problemen en leren van elkaar. Zo werken we samen aan de betrouwbaarheid van onze marktplaats.

Vanaf volgend jaar is de hoogte van de heffing ( voor aanpassen aanvoerinformatie en reclamaties) afhankelijk van de score in de Quality Index. Het is dus verstandig om direct te beginnen met het verbeteren van de betrouwbaarheid van uw productinformatie en
-foto's.    

Wist u dat... 

  • de nieuwe foto-app getest wordt door kwekers?
  • door het koude en natte voorjaar veel vroege zomerbloemen een stuk later in bloei komen en daarom relatief meer schade in het blad en de bloem bevatten? 
  •  er in juni een pilot start waarbij geselecteerde kopers in Aalsmeer dágelijks tot 11.00 uur in de box bezocht worden om eventuele koperklachten te beoordelen?    

Maandelijks dashboard   

Met onderstaand dashboard geven we u maandelijks een inkijkje in de statistieken over de betrouwbaarheid van productfoto's, van productinformatie en het aantal reclamaties. Klik op de afbeelding om alle informatie goed te kunnen lezen.

Rfh Landelijk Veilen Kwaliteit Klantbeleving Dashboard Mei 16 9At2x 2