Royal FloraHolland - Update maart 2021: betrouwbaarheid van productinformatie samen iets verbeterd

21 april 2021
Royal floraholland ibh export thomas plukaar 06

Het verhogen van de betrouwbaarheid van de productinformatie en -foto’s is van cruciaal belang voor het goed functioneren van de marktplaats en voor het verbeteren van de inkoopbeleving van kopers bij het veilen. Dit wordt nóg belangrijker in een wereld die verder digitaliseert en internationaliseert.

Door intensivering van de controles wordt de productinformatie al beter, maar er moet nog veel meer verbeteren. Daar werken we aan. Samen met kopers én met aanvoerders.

We doen onderzoek

In aanloop naar een landelijke, digitale veiling - waar fysieke producten niet altijd meer op een van onze locaties aanwezig zijn - worden betrouwbare productfoto's en - informatie nóg belangrijker. Maar wát willen inkopers en aanvoerders verbeteren op het gebied van productinformatie? Waar liggen hun behoeften? Om dit inzichtelijk te krijgen, starten we de komende weken een onderzoek. Inkopers en aanvoerders ontvangen binnenkort een enquête waarin wij naar hun mening vragen over relevantie, gebruik en beoordeling van de huidige productinformatie. Later zal een onderzoek volgen waarin we met name vragen naar hun behoeften op het gebied van controle en reclamatie. De uitkomsten van beide onderzoeken worden gebruikt ter verbetering van de productinformatie. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Wist u dat…

  • In maart 66.658 partijen zijn gecontroleerd op de aangeleverde productfoto en maar liefst 43.523 partijen zijn gecontroleerd op productinformatie?
  • In maart bij 98,9% van alle gecontroleerde partijen de productfoto en/of productinformatie goed is en bij 1,1% niet? In februari stond het percentage van partijen met een afwijking nog op 4.5%.
  • In maart bij afwijkende productfoto's in de meeste gevallen (443x) een detailfoto ontbrak?
  • Betrouwbare kwekers steeds beter gewaardeerd worden in prijsvorming?
  • Een declassering van A1 naar A2 niet alleen kwaliteit-gerelateerd is, maar ook met de voorschriften (zoals het aantal stelen per bos) te maken heeft?

Bekijk alle cijfers van de maand maart in onderstaand dashboard.

Maandelijks dashboard

Met onderstaand dashboard geven we u maandelijks een inkijkje in de statistieken over de betrouwbaarheid van productfoto's, van productinformatie en het aantal reclamaties. Klik op de afbeelding om alle informatie goed te kunnen lezen.

Royal Floraholland Landelijk Veilen Kwaliteit Klantbeleving Dashboard Maart 16 92X