Royal floraholland ambitie anthura 13

Het verhogen van de betrouwbaarheid van de productinformatie en -foto’s is van cruciaal belang voor het goed functioneren van de marktplaats en voor het verbeteren van de inkoopbeleving van kopers bij het veilen. Dit wordt nóg belangrijker in een wereld die verder digitaliseert en internationaliseert. Door intensivering van de controles wordt de productinformatie al beter, maar er moet nog veel meer verbeteren. Daar werken we aan. Samen met kopers én met aanvoerders.

Het verbeteren van de aanvoerinformatie

In mei hebben we aan inkopers gevraagd hoe Royal FloraHolland de betrouwbaarheid van aanvoerinformatie kan verbeteren. De enquête is uitgestuurd naar ruim 1200 inkopers waarvan 18% de enquête daadwerkelijk heeft ingevuld.

Uit het onderzoek is gebleken dat veel respondenten vinden dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van productinformatie en vooral foto's beter moet. Dit geldt voor zowel klokaanvoer als directe handel.

Respondenten gaven aan dat aanvoerinformatie moet kloppen. Helaas ervaren zij dat niet altijd. Productfoto's moeten representatief, actueel en van goede kwaliteit zijn. Denk daarbij aan scherpte van de foto's en in hoge resolutie. Tevens is er behoefte aan meer foto's bij aankoop van het product. De meerderheid van de respondenten onderschreef de meerwaarde van de nieuwe app RFH photo en de Quality Index (QI) bij het inkopen van een product.

De benoemde behoefte aan de Quality Index toont aan dat inkopers in het huidige inkoopproces niet voldoende kunnen vertrouwen op de productinformatie. Zij hebben behoefte aan een score die per kweker de betrouwbaarheid van aanvoerinformatie toont. Beide behoeften zijn even groot bij zowel klokhandel als directe handel.

Hoe gaan we verder?

De resultaten bevestigen dat betrouwbare productinformatie en -foto's cruciaal zijn om tot een aankoopbesluit op een digitale marktplaats te komen. We werken daarom de komende periode verder aan de volgende punten:

  • We verbeteren RFH photo (foto-app). Deze app helpt aanvoerders om makkelijker hoogwaardige productfoto's te maken. Hij is inmiddels gelanceerd voor plantenkwekers. Binnenkort is de app ook beschikbaar voor kopers. Zij kunnen nu wel al de extra foto's in FloraMondo bekijken.
  • Deze zomer lanceren we de verbeterde Quality Index.
  • We verbeteren de klachtenafhandeling bij de directe handel.
  • We verbeteren de aanvoerinformatie en het controleproces.

Wist u dat...

  • De betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie van bepaalde productgroepen afgelopen maanden met maar liefst 35% is verbeterd? Zoals Gypsophila, Limonium en Zimioculcas?
  • Vanaf maandag 19 juli 2021 ook de plantenklokken stap voor stap overgaan op beeldveilen? En we hiervoor het aantal kwaliteitscontroles bij planten met 60% verhogen?
  • Er in Aalsmeer 81 reclamaties zijn afgehandeld waarbij medewerkers van de afdeling Kwaliteit naar de inkoper zijn gereden. De inkoper hoefde niet naar het reclamatiekantoor te rijden en kon zo zijn tijd beter benutten in zijn box.

Maandelijks dashboard

Met onderstaand dashboard geven we u maandelijks een inkijkje in de statistieken over de betrouwbaarheid van productfoto's, van productinformatie en het aantal reclamaties. Klik op de afbeelding om alle informatie goed te kunnen lezen.

Royal floraholland landelijk veilen kwaliteit klantbeleving dashboard juni 16 92x 1