Royal florahoilland fred bunnik

In een serie portretten brengen wij leden van Royal FloraHolland in beeld. Bijzondere mensen met eigen ideeën en een gezamenlijke droom: een bloeiende toekomst voor onze coöperatie. We starten met kwekers die aan de basis stonden van de Ledenraad. Per 31 december 2020 namen ze afscheid als Ledenraadslid. Hoe staat het nu met de Ledenraad? Wat is er bereikt voor de leden?

Fred Bunnik (63)

  • Bunnik Plants, groene kamerplanten
  • Regio Oostland
  • Getrouwd, vader van twee zoons en vijf kleinkinderen

"Dat kwekers van potplanten en van snijbloemen nu samen in de Ledenraad zitten. Dat zie ik wel als een grote verbetering. Er zijn verschillende belangen waar je rekening mee kunt en moet houden. En bovendien leer je ook gewoon van elkaar. Dat maakte de afgelopen periode als Ledenraadslid voor mij erg positief."

"Er zijn heel veel goede dingen gebeurd in de afgelopen twee jaar. Toch is er iets blijven liggen. Ik had graag iets aan het moment van veilen willen doen. Dat je mensen om vijf, zes uur hun bed uit trommelt - dat is toch niet meer van deze tijd? Bovendien: bij veilen later op de dag is het product verser. En je hebt minder opslag nodig. Het transport kan dan namelijk meteen 's nachts gebeuren. Ik hoop dat de Ledenraad dit punt nog oppakt."

"Trots ben ik op de digitaliseringsslag die we samen hebben gemaakt. We komen hier niet meer onderuit. In Nederland en in de wereld. We moeten mee. En daar biedt de coöperatie een perfect platform voor. Royal FloraHolland roep ik toch vooral op om haar leden hier voldoende ondersteuning bij te bieden. Verandering is moeilijk. Maar mensen staan wél open voor gesprek, heb ik gemerkt. Die prettige, open conversatie met collega's ga ik zeker missen."

Bekijk hier de video van de vertrekkende Ledenraadsleden: