Royalfloraholland walterstraathof

In een serie portretten brengen wij leden van Royal FloraHolland in beeld. Ondernemers, denkers en vernieuwers die met elkaar en het management van Royal FloraHolland het gesprek aangaan. Over de vraagstukken waar we als coöperatie voor staan.

Bijzondere mensen met eigen ideeën en een gezamenlijke droom: een bloeiende toekomst voor onze coöperatie. Walter Straathof stond aan de basis van de Ledenraad. Per 31 december 2020 nam hij afscheid als Ledenraadslid.

Walter Straathof

  • Leeftijd: 49
  • Voorheen: Gebr. Straathof bloembollen, nu in dienst van Royal FloraHolland
  • Regio Bollenstreek
  • Getrouwd, vijf kinderen

"Mijn aftreden van de Ledenraad hangt samen met het stoppen van mijn bedrijf. Ik had geen opvolging en werkte tachtig uur in de week. Lichamelijk werd het zwaar. De coronacrisis heeft mijn beslissing versneld. Anders was ik er ook wel binnen vijf jaar mee gestopt, denk ik.

Floriday moet dé digitale marktplaats van de wereld worden. Daarvoor is alles in gang gezet. Erg mooi om dat vanuit de Ledenraad mee te maken. De veiling is van de kwekers. We doen het met z'n allen. Ook Floriday - we moeten het samen doen. Veel leden kijken de kat nog uit de boom. Hen zou ik willen oproepen om toch met Floriday aan de slag te gaan. Nu kun je nog meedenken, je feedback geven. Aangeven als er iets niet werkt. Ook dit project bouwen we met z'n allen.

Een uitdaging voor Royal FloraHolland en de Ledenraad is de steeds groter wordende verscheidenheid onder leden. Hoe blijven we iedereen binden? En hoe zorgen we voor de juiste dienstverlening? Dat hangt samen met het lidmaatschapsmodel. En dat wordt de komende jaren nog verder ontwikkeld. Als klein jongetje kwam ik al op de veiling. Ik ben hier opgegroeid. Deze organisatie en sector zit toch wel in mijn hart. Ik ben blij dat ik bij Royal FloraHolland betrokken kan blijven. En dat ik op deze manier mijn ervaring als kweker mee kan nemen aan de andere kant van de tafel."